Man kan sagtens lave vin i Danmark

Skrevet af Philip Rugh Høy Hansen, philip@cbswine.dk - 19. november 2015 - 12:481 kommentar
I fremtiden ser Danmark ud til at blive et af de mest egnede områder til at dyrke vin i.

Fredag d. 27. november bliver dagen for årets sidste smagning med CBS Wine. Denne gang skal der smages dansk vin. Rigtig vin, lavet på vindruer, dyrket og groet 15 minutter uden for København.

Forskere har i mange år varslet klimaændringer – noget vi efterhånden også er begyndt at kunne mærke.

Det fører mange dårlige ting med sig, men det betyder også, at Danmark i fremtiden bliver et land hvor man kan lave rigtig god vin. The Guardian bragte i 2013 en artikel, hvor man fortalte, at mange af de klassiske vinregioner simpelthen ikke vil være egnede til at dyrke vin i når vi når til 2050.

Derimod vil der være plads til nye vinregioner – deriblandt Danmark.

Smagningen bliver afholdt af Torben Andreasen, som er medstifter og vinmager hos Dansk Vincenter.

Han kommer til at fortælle om udfordringerne ved at dyrke vin i Danmark, samt sine erfaringer med vinproduktion i Danmark. Der vil være mulighed for at smage både rød,- hvid- og rosévin. Dansk Vincenter er grundlagt i 1999, og er en af de ældste vinproducenter i Danmark.

Jacob Liebmann Christensen, som er ansvarlig for smagningen, fortæller:

- Det bliver en super spændende mulighed for at se hvad dansk vin kan. Vi får besøg af én af de absolut bedste vinproducenter i Danmark, og får dermed mulighed for at se hvor langt de er nået indtil nu. Der bliver lavet noget unik og spændende vin i Danmark, som nok skal få fuld anerkendelse. Det her er chancen for at smage noget vin, som man ikke lige smager hver dag.

Smagningen bliver afholdt d. 27. november kl 17 på ECO. bar på Dalgas Have og koster 140 kr. Billetter kan købes her).

Følg CBS Wine på Facebook og ublend for at få direkte nyheder, når der er nye smagninger.

Kommentarer

Bliver spændende at følge dansk vin de næste år. Tror på der ligger en fremtid i det. Selvfølgelig pga. klimaforandringer, men også interessen i de små nicheproduktioner fra forbrugerens side og efterhånden også detailkæderne, kan være en mulighed for de personer der går med en lille vinbonde i maven.

Hvad synes du?