Marken er mejet på klingende kinesisk

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Henrik Strube - 15. februar 2011 - 12:180 kommentarer

Copenhagen Business Confucius Institute at Copenhagen Business School var fredag den 11. februar vært for en farverig kinesisk koncert i Sankt Annæ Gymnasium. Beijing Normal University Student Arts Troupe optrådte i to timer med en blanding af rent kinesiske, rent danske og fusionerede musikoplevelser – også sammen med Sankt Annæ Gymnasiums elever. CBS OBSERVER har fået adgang til en video med uddrag fra koncerten.

Kaninens års forårsfestival fejret på Sankt Annæ Gymnasium
Beijing Normal University (BNU) Student Arts Troupe fejrede kaninens års forårsfestival på Sankt Annæ Gymnasium i Valby. Det gjorde de foran en fyldt koncertsal, der rummer 1000 tilskuere. Med taler fra Kinas ambassadør i Danmark, Xie Hangsheng, og undervisningskonsulent Benedicte Kieler fra Undervisningsministeriets Afdeling for gymnasiale uddannelser og en to timers dansk-kinesisk musikoplevelse af de mere farvestrålende var det en kulturudvekslingsoplevelse af de større for dem, der var der.

Konfucius Instituttet på CBS er absolut også til kulturudveksling
Det var Copenhagen Business Confucius Institute ved CBS, der stod for arrangementet. Og mens koncerten næppe kan betegnes som decideret erhvervsrettet, så mener Konfucius Instituttets leder, professor Verner Worm absolut, at det var et relevant initiativ at engagere sig i:

- Konfucius Instituttet er og skal være brobygger mellem Danmark og Kina på alle tænkelige måder, fra erhvervskonferencer over vores stærke fokus på sprog til kulturudveksling som i fredags. Jo mere kontakt jo bedre, og så var det en fabelagtig oplevelse, siger professor Verner Worm og påpeger, at i hvert fald 800 af de cirka 1000 tilskuere var gymnasieelever.

Farvestrålende koncert med dansk-kinesiske indslag
Koncerten bød på farvestrålende kulturelle og kunstneriske indslag fra BNU-truppens 21 unge kunstnere og spændte fra kinesiske folkesange og -danse over kampkunst-danse via traditionel kinesisk musik udført på traditionelle instrumenter til kalligrafi. Der blev også budt på kinesisk-vestlige fusioner og en særdeles livlig fremførelse af ’Marken er mejet’. Ud over ’Ritsch Ratsch Filiongongong’ oplevelsen bidrog elever fra Sankt Annæ Gymnasium også med lidt dansk kultur.

Video fra koncerten på CBS OBSERVER og YouTube
Et godt journalistisk princip har altid været ’don’t tell it, show it’, og det kan CBS OBSERVER faktisk gøre takket være overassistent Henrik Strube fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi. Han optog koncerten og har redigeret den ned til et 11½ kompakte minutters uddrag:

- Jeg har gennem tiden fået et godt kendskab til videooptagelser og redigering, som CBS tidligere har gjort brug af, og så har jeg desuden en interesse for kinesisk kultur. Så da CBS’ pressechef Søren Toft kontaktede mig og spurgte, om jeg ville optage koncerten, tog jeg glad opgaven på mig, fortæller Henrik Strube, der tidligere har stået for optagelser af for eksempel rektors nytårstale til CBS’ intranet, CBSshare.

Næste Konfucius Institut-arrangement bliver mere erhvervsrettet
Copenhagen Business Confucius Institute’s (CBCI) næste arrangement bliver i en helt anden, mere erhvervsorienteret boldgade.  Det bliver en rigtig stor konference til april, hvor CBCI helt ekstraordinært har fået en vicedirektør for Li Ning, der er Kinas største producent af sportsudstyr, til at komme og give indblik i virksomhedens strategi. Det arrangement er rettet mod virksomheder, offentlige myndigheder og erhvervsforskere i en verden, hvor Kina fylder meget og kun kommer til at fylde mere i fremtiden.

Info 

CBCI – brobyggeren mellem Danmark og Kina på CBS

Københavns Business Konfucius Institut (CBCI) er et samarbejde mellem Kinas Renmin Universitet i Beijing og Copenhagen Business School.

Instituttets formål er at udbyde akademiske kurser, offentlige forelæsninger, seminarer og konferencer inden for kinesisk sprog, kinesiske erhvervsforhold og kinesisk kultur.

Internationalt findes der kun to autoriserede Konfucius Business Institutter, der fokuserer på erhversforhold. Det andet ligger ved London School of Economics.

Københavns Business Konfucius Institut ønsker at bidrage til gode relationer mellem Danmark og Kina med særlig fokus på erhvervsrelationer.

Copenhagen Business Confucius Institute