Med ’Night Sweats’ kan du tage eksamen med ro i maven

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: CBS - 12. maj 2014 - 11:580 kommentarer
På kampagnesiden for ’Night Sweats’ - https://e-campus.dk/studium/nightsweats - kan du i oversigten nemt finde de gældende eksamensregler for netop dit studie.

Hvornår skal du senest møde op til en skriftlig eksamen, og hvilke hjælpemidler må du have med? Regler er der mange af, men du behøver ikke bekymre dig om formaliteter, hvis blot du læser din studieordning og følger med på e-campus, lyder budskabet fra ny kampagne.

Kender du til ’Night Sweats’?
Reglerne for eksamen vejer tungest. Det blev slået på plads så sent som sidste år, hvor to CBS-studerende – på trods af at være i god tro - blev kendt skyldige i plagiering og fik seks måneders karantæne.

I den forbindelse bragte CBS OBSERVER en artikel om kunsten at undgå at bryde eksamensreglerne.

Nu er studiesekretariaterne, Campus Services og it supporten gået sammen om at gøre de studerende bekendt med gældende regler, så man kan få en rolig nats søvn op til eksamen.

Kampagnen går derfor meget passende under navnet ’Night Sweats’, og budskabet er simpelt: Du kan spare dig bekymringerne om alt det formelle, hvis blot du læser din studieordning, og holder dig løbende orienteret på dit studiums side på e-campus.

Erfaringsudveksling studerende imellem fører til misforståelser
Ifølge specialkonsulent i External Affairs Sanni Brandt virker det på mange studerende nærmest uoverkommeligt at skulle sætte sig ind i eksamensreglementet.

- Fremfor at læse studieordningen og reglerne, søger de studerende i stedet hjælp hos deres medstuderende, som gerne deler ud af deres erfaringer, forklarer Sanni Brandt og konstaterer:

- Desværre opstår der tit misforståelser, da ens medstuderendes erfaringer ofte er meget studiespecifikke, og kan sjældent overføres direkte til ens eget studie.

Konsekvensen er, at eksamen ikke forløber, som den studerende havde planlagt til stor irritation og besvær for den enkelte studerende.

En venlig reminder op til eksamen
Men med en relativ lille indsats kan man altså fjerne noget af nervøsiteten omkring eksamen, og det er dét, CBS’ administration ønsker at minde de studerende om.

- Omfanget af unødige omprøver og klager og mest af alt den unødige stress, som de studerende oplever i forbindelse med forfejlede eksamensforsøg, er noget, CBS gerne vil reducere.

Som et eksempel på hvordan studerende typisk kommer i klemme til eksaminer, nævner hun:

- Ind imellem kommer de studerende for sent til skriftlige stedprøver og har ikke gyldigt billed-id med. De tror, at det er tids nok at komme fem minutter før eksamensstart, og at profilbilledet fra Facebook er fint som ID.

Det er det imidlertid ikke. På kampagnesiden for ’Night Sweats’ kan du derfor i oversigten nemt finde de regler, der gælder for netop dit studie.

Skulle du alligevel glemme at klikke forbi hjemmesiden, vil du blive mindet om det på e-campus, i CBS’ app såvel som på Facebook. Endda med et lille bogmærke når du henter dine reserverede bøger på biblioteket.