Når kunst møder iværksætteri

Skrevet af Robin - 12. maj 2014 - 13:000 kommentarer

Kunstnere og iværksættere har ofte svært ved at forstå hinandens verden. Men når kunsten skubber til iværksætteriet, og iværksætteriet gør kunsten salgbar opstår der i ny og næ nogle fantastisk spændende forretningskoncepter. 

Kunstnere er ofte skeptiske overfor iværksætteres fokus på salg, omsætning og markedsføring. Og iværksættere er ofte skeptiske over kunstneres forhold til kapitaliseringen af deres arbejde.

Spændingsfeltet mellem kunst og iværksætteri er hyper-interessant, og der begynder at dukke flere og flere startups op både internationalt og i Danmark med fokus på kunst i bred forstand.

Kunstverdenen trænger til at møde nye digitale platforme, forretningskoncepter og salgskanaler, og iværksættere trænger til at tænke ud af boksen, arbejde mere kreativt og bryde flere rammer.

Det gør kunstvirksomheder interessante, og man kan lære rigtig meget både som kunstner og iværksætter ved at kigge på nogle af de eksisterende kunstvirksomheder.

Artrebels

Artrebels er en webshop som sælger kunst fra hele verden. En række kunstnere har deres egne undersider, hvor man kan shoppe kunst for enhver smag til overkommelige priser.

Artrebels har givet kunstnere mulighed for at sælge deres arbejde i et traditionelt webshop setup.

Artrebels.com

Kunsthavn

Kunsthavn hjælper kedelige kontorer med at få moderne kunst på væggene. Virksomheder kan leje kunstværker til deres kontorer, og værkerne bliver løbende skiftet ud, for at skabe mere liv i kontorlokalerne.

Kunsthavn.dk

ArtWorkHeroes

ArtWorkHeroes giver kunstnere og designere mulighed for at sælge værker internationalt. Kunstnerne fokuserer på at skabe kunst, og ArtWorkHeroes står for alt det kedelige, som for eksempel print, fragt og salg.

Artworkheroes.com

Etsy

Ligesom Artrebels og ArtWorkHeroes tilbyder Etsy en platform for kunstnere fra hele verden. Etsy fokuserer dog markant bredere end Artrebels og ArtWorkHeroes, og de har en mærkelig blanding af brugskunst, dimser og malerier. Etsy er en af de store spillere internationalt, og de spiller på den helt brede bane.

Etsy.com