Når udveksling rammer lige i hjertet i glimt

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Stinne Hammild Riis-Jeppesen - 14. februar 2014 - 11:412 kommentarer
Konkurrencens vinder, Stinne Hammild Riis-Jeppesen, var på udveksling på Thammasat University i Thailand, hvor hun var med til at fejre kongens fødselsdag med en veninde.

Årets fotokonkurrence for CBS’ udvekslingsstuderende er blevet afgjort. Vinderfotoet blev det, der ramte hårdest i hjertekulen, men der var mange gode. CBS OBSERVER har fået adgang til at vise ikke bare de tre vinderbilleder, men alle 12 finalistbilleder. Se dem her.

International Office har netop kåret vinderne af efterårets fotokonkurrence for CBS’ udsendte udvekslingsstuderende. Fra over 100 fotos med temaet ’essensen af en udvekslingsoplevelse’ blev der udvalgt 12 finalister og i sidste ende en vinder og to runner-up’s.

Takkekram, elgtunge og flyvende ønsker
Vinderen blev Stinne Riis-Jeppesen, der tilbragte et semester ved Thammasat University i Bangkok, Thailand. Billedet er af hendes møde med en Thailandsk venindes bedsteforældre, da hun var inviteret hjem til en landsby for at fejre “Father’s Day” med venindens familie.

Traditionerne foreskriver, at bedsteforældre giver studerende i familien en lille hjælpende erkendtlighed, og i billedet viser Stinne sin taknemmelighed for såvel gave som unik oplevelse.

Runner-up billederne blev taget af henholdsvis Nikolaj Mølgaard Thomsen, der i de canadiske Rockies knipsede en elg, der slikkede vejsalt af hans bil, og Azra Bihorac, der under sit ophold på Taiwan University som én i en gruppe fra 6 forskellige nationer traditionen tro sendte en lanterne med påskrevne ønsker på ballonfart.

En exchange-tradition under udvikling
Det er kun anden gang, CBS’ International Office afholder traditionen. Første gang var forrige efterår, og mailen fra CBS International Office om foto-konkurrencen en gang i efterårets løb bliver et fast indslag for de udsendte udvekslingsstuderende fremover.

- Vi arbejder stadig på at udvikle konkurrencen helt på plads. Den lille snes studerende, der er på udveksling gennem foråret, skal for eksempel også have chancen for at være med, fortæller Scott Lewis, der er specialkonsulent på Det internationale Kontor og fortsætter:

- En anden ting er, at antallet af deltagende studerende, skal bringes op, mens antallet af billeder, den enkelte studerende kan sende ind, nok skal sættes ned. Ellers ligger konceptet fast, også det lidt luftige tema, der skal sikre størst mulig variation i billederne.

iPad, bifture med guf og udstilling i Dalgas Have
Stinne Riis-Jeppesen kan glæde sig over en iPad for sit vinderbillede, mens de to runner-up’s kan glæde sig over en biftur med guf og cola.

De kan alle tre også (forhåbentligt) glæde sig over, at deres billeder vil blive brugt af International Office i forbindelse med promoveringen af næste udvekslingsrunde. Da vil de lokke fra Det internationale Kontors sociale medier, så som Facebook og Instagram. samt pryde postkort og roll-up’s.

Samtlige ti finalisters billeder vil blive permanent udstillet på gangen foran International Office’s kontorer i Dalgas Have (på 2. sal i Vest-fløjen, red.). Det er de faktisk allerede, sammen med sidste års vinderes og finalisters. Det er tanken, at den udstilling bare skal vokse år for år.

Kommentarer

Fine billeder, men ærgerligt at det er umuligt at læse teksterne i bunden af dem.

Hvad synes du?

Hej Vibeke.

Du skriver, at det er umuligt at læse teksterne i bunden af billederne. Hvad bruger du til at browse med på hvilken type maskine?

Vi kan ikke se nogen problemer på pc'er med de gængse browsere (Safari, Firefox, Explorer og Chrome).

Skriv gerne direkte til mig.

De bedste hilsner

Jørn Albertus, webredaktør

  

Hvad synes du?