Nu går DANSIC til kamp mod stress

Skrevet af Nikita Bang - Foto: Morten Andersen - 22. oktober 2015 - 11:500 kommentarer
Den studenterdrevne social innovation-NGO DANSIC er gået i klinch med stress-problematikken.

For den studerende er stress i perioder en ganske normal følgesvend – men hvornår overskrides det bæredygtige stressniveau? Det spørgsmål stiller den studenterdrevne NGO, DANSIC, til deres event Stresskatapulten, som blot er starten på et længere forløb.

At stress er et problem på arbejdsmarkedet og i studielivet kan ingen snart være i tvivl om længere. Det er måske nok et individuelt problem, men rammer i sidste ende også kollektivt, når en arbejdsplads eller et studiehold mindskes én person af gangen.

Derfor vælger DANSIC nu at sætte fokus på problemet ved et dialogværksted for både studerende og professionelle. Den overordnede tanke er hele tiden et bæredygtigt samfund – både socialt og økonomisk – men problemstillingen denne aften er mere konkret:

Hvordan sikrer vi bedst muligt et bæredygtigt stressniveau i fremtidens arbejdsliv?

DANSIC med fokus på den sociale innovation

DANSIC, Danish Social Innovation Club, er en studenterdrevet NGO, der blev stiftet i sommeren 2011 af de studerende Steffen Thybo Drostgaard og Lasse Zobel. Efter studieophold i USA var de begge blevet bidt af den store interesse for socialt entreprenørskab på uddannelserne og i samfundet, og de ønskede at tage det med hjem til Danmark.

Det førte til organisationen DANSIC. Hos DANSIC arbejder de nu med visionen om et bæredygtigt samfund ved at inspirere til social innovation og socialt iværksætteri.

På godt gammeldags dansk betyder det, at de i samarbejde med både professionelle og studerende forsøger at finde nye løsninger på nuværende samfundsproblemer. Og i denne omgang er blikket landet på stress-problematikken.

Fyrer stresskatapult af i næste uge

I slutningen af denne måned, den 27. oktober, starter DANSIC altså forløbet med dialogværkstedet Stresskatapulten. Det vil komme til at vare 3 timer, fra 16 til 19, og afsluttes med mad og vin til de 30 deltagere.

Idéen er, at 15 studerende skal angribe emnet sammen med 15 professionelle fra såvel den private som den offentlige og den frivillige sektor. Deltagerne skal finde frem til de grundlæggende problematikker og bestemme hovedpunkter til en større, efterfølgende konference.

Om eventet skriver DANSIC på deres hjemmeside blandt andet:

”Du vil møde førende forskere og erhvervsfolk én til én, og i samarbejde med dem være med til at definere de fem væsentligste indsatsområder i forhold til stressniveauet i det arbejdsliv, som nuværende studerende skal ud at være en del af i fremtiden.”

DANSIC’s målskive – konferencen i marts

Stresskatapulten fører på den måde frem til DANSICs endagskonference i marts 2016: DANSIC16. Den årlige konference er organisationens primære aktivitet – den har været afholdt siden 2012, da DANSIC stadig var relativ ny.

På konferencen deltager over 300 studerende sammen med prominente talere, paneldeltagere og workshopholdere, der er stærkt inspireret af lignende amerikanske begivenheder.

Du kan læse mere om Stresskatapulten og efter nytår få flere oplysninger om DANSIC16 på DANSIC's Facebook-side.