Nu kan du få rusten banket af fremmedsprogene

Skrevet af Lea Gerhard Porsmose Hansen - Foto: Morten Andersen/Photo & Co - 24. februar 2016 - 13:251 kommentar
Café Nexus forvandles til et internationalt samlingspunkt, når omkring 100 danske og udenlandske studerende mødes for snakke over en øl.

Willkommen, bienvenue, welcome​. Tirsdag 1. marts bliver Café Nexus forvandlet til et sandt mekka, når Language Partner Program inviterer internationale og danske studerende til et par timer med sprog- og kulturudveksling.

Efter et par år uden stor aktivitet er projektet Language Partner Program nu tilbage for fuld kraft som en del af CBS’ exchange social program.

– Det er blevet sejt og spændende at kunne flere sprog, og der har i år været stor interesse for projektet, fortæller en af arrangørerne, Carly Lindgren, som er Exchange Social Program volunteer. Og hvem har ikke et sprog, der lige kunne trænge til en opfriskning inden den kommende ferie?

– Cafeen er dog ikke kun til for sprogets skyld, selvom det selvfølgelig er hovedfokus. Det er samtidig en god mulighed for udenlandske studerende til at komme i kontakt med en masse danske studerende, hvilket ellers kan være lidt af en udfordring, forklarer hun.

Åbent rum med frie tøjler

Der er lagt op til, at det er de studerende selv, der i høj grad skal styre samtalens retning, men arrangørerne har forberedt en række aktiviteter, som kan hjælpe med at sætte gang i snakken, hvis det skulle blive nødvendigt.

Dem, der ønsker at deltage, skal melde sig til for på den måde at blive placeret sammen med andre med interesse i de samme sprog. Derfor er det også vigtigt, at man møder op, når cafeen starter klokken 17.30. Og som en ekstra bonus, får man en gratis øl for at komme til tiden.

Når arrangementet slutter på CBS, kan deltagerne selvfølgelig vælge at gå videre ud i byen, eller aftale at mødes med nogle af de andre deltagere igen. Derfra er det helt op til de enkelte, om de er interesserede i at øve sig mere eller om den ene eftermiddag var nok.

Hovedsageligt skolesprog

Eftersom alle deltagere er frivillige og ikke valgt ud fra særlige kriterier, kan arrangørerne ikke garantere, at alle sprog vil være repræsenteret, men da der allerede er omkring 100 tilmeldte, er der gode odds.

– Det er især de sprog, som man lærte i gymnasiet, der er interesse for - altså fransk, tysk og spansk. Men der er også sprog som japansk og kinesisk, fortæller Carly Lindgren.

De eneste krav for at kunne melde sig til er, at man er interesseret i sprog og kultur eller i at møde nye mennesker, og ikke mindst at man møder op med en positiv indstilling.

Kommentarer

Villkommen - med v? Ih altså. Skynd dig til Café Nexus :)

Hvad synes du?