Ny projekt-platform matcher studerende, virksomheder og universiteter

Skrevet af Kristine Husted Munk - Foto: Leapit - 26. august 2014 - 13:380 kommentarer
4 af de 5 ophavsmænd til den nye match-making platform Leapkit der gør det muligt at sammensætte dit næste projekthold på tværs af universiteter ses her fra venstre Oliver Hvidt, Nicklas Jarnel, Jens Nielsen, Mikkel Vilstrup.

En gruppe studerende fra CBS lancerer til september en ny og innovativ platform, som skal samle studerende, uddannelsesinstitutioner og virksomheder om projektorienteret arbejde.

Skal du skrive et projekt? Kunne du tænke dig at skrive projektet hos en virksomhed eller i samarbejde med andre studerende fra CBS – eller måske ligefrem KU, DTU eller ITU?

Så vil den nye match-making platform Leapkit muligvis fange din interesse. Bag den står de fire CBS-studerende Kristijonas Lukse, Oliver Hvidt, Nicklas Jarnel og Jens Nielsen samt Mikkel Vilstrup, der er studerende på ITU.

Idéen, som egentligt opstod ud fra et CBS-projekt, er nu blevet en realitet, og de fem studerende er stolte af at kunne præsentere den første betaversion til september.

Sammensæt dit projekthold på tværs af universiteter

Søg og find den helt rigtige sammensætning af mennesker og kompetencer til dit næste projekt - uanset om du henvender dig som studerende eller virksomhed, lyder udmeldingen fra Leapkit-gruppen.

- Som studerende kan du oprette en gratis brugerprofil på Leapkit. Herefter kan du oprette opslag på portalen, forklare hvilken type opgave du skal skrive, og hvilke gruppemedlemmer du søger, forklarer Kristijonas Lukse og påpeger:

- Og der er ingen grund til kun at samarbejde med studerende fra ens eget universitet.

Det er også muligt at søge og deltage i eksisterende projekter udbudt af virksomheder eller andre studerende.

Formålet er, at gøre det lettere at skabe kontakt til virksomheder og studerende fra forskellige universiteter.

- Forskellige uddannelser giver forskellige kompetencer, og vi synes, man bør udnytte denne diversitet til at skabe endnu større indsigt og bedre resultater, forklarer Kristijonas Lukse.

Virksomhedssamarbejde er et godt rekrutteringsgrundlag

Den nye platform vil ikke blot gøre projektskrivning mere spændende, den vil også skabe en ny måde at rekruttere på.

Ifølge gruppen er et jobinterview langt fra et tilstrækkeligt grundlag at vælge den bedste kandidat ud fra. For dem er projektarbejde den rette måde at undgå bristede forventninger og frustrationer i forbindelse med nyansættelser.  

Når de studerende skriver et projekt i samarbejde en virksomhed, giver det anledning til at se kandidaten an før en eventuel ansættelse.

- Det giver et langt mere realistisk indtryk af kandidaten, og der er større chance for, at kandidaten besidder de ønskede kompetencer. Samtidig er den relevante erhvervserfaring et ekstra plus, som den studerende får med i bagagen, forklarer Kristijonas Lukse.  

Virksomheder skal betale gebyr

Alle virksomheder er velkomne på portalen, men modsat de studerende skal de betale et månedligt gebyr for servicen.

- For små og mellemstore virksomheder er portalen en rigtig god mulighed for at nå ud til de studerende. For de store virksomheder er det blot endnu en mulighed for at cementere deres brand, forklarer Kristijonas og understreger:

- Men vel at mærke en mulighed man ikke vil gå glip af.

Universiteter og erhvervsliv er positive

Idéen er blevet positivt modtaget hos både virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Indtil videre har CBS, KU, DTU og ITU allerede tilmeldt sig, og flere virksomheder bakker op om idéen. 

Hvilke virksomheder det drejer sig om, vil Leapkit dog endnu ikke løfte sløret for.

Ifølge Kristijonas skyldes den positive modtagelse idéens originalitet. 

- Nøgleordet her er projektet. Ingen har tilbudt projekter før, selvom et projekt fortæller meget mere om en kandidats evner end et enkelt jobinterview.

Indtil videre er det kun danske universiteter, som har indgået samarbejde med Leapkit, men gruppen mener, at der er gode muligheder for at udvide internationalt.  

Og det er da også det eksponentielle vækstpotentiale, som har fanget både virksomheders og universiteternes interesse.

Projektlancering den 11. september

Torsdag den 11. september inviterer Leapkit-teamet til lancering af den nye platform. Lanceringen finder sted på Porcelænshaven 26B fra klokken 17:00-21:00.

Alle med interesse i platformen er velkomne til at deltage i aftenens begivenheder, der inkluderer god musik, kolde øl og mulighed for at networke med virksomhedsrepræsentanter og studerende.

Du kan tilmelde dig eventen her 

Hvis du ønsker at vide mere om Leapkit, eller få besked når hjemmesiden lanceres, kan du tilmelde dig her 

Nyheder og updates fra Leapkit finder du på deres facebook-side 

11. september 2014 -
17:00 to 21:00
Lancering af Leapit projekt-platform der matcher studerende, virksomheder og universiteter. Porcelænshaven 26B