Ny studenterforening har shippingindustrien i fokus

Skrevet af Lasse Christian Nielsen - 2. marts 2015 - 7:470 kommentarer
Initiativtagerne til Shipping Union CBS: Nicolai Delpierre nederst til venstre, Rasmus Fosgaard Olsen øverst til venstre, Kevin Chen nederst til højre og Philip Højlund øverst til højre.

Shipping Union CBS vil give studerende indsigt i shippingindustrien. Det skal ske via forelæsninger og sociale arrangementer. Det første sociale shippingevent, KLASK Night, afholdes d. 11 marts på Café Nexus og er åbent for alle.

4 studerende fra BSc in International Shipping and Trade tog initiativ til studenterorganisationen, Shipping Union CBS, med opbakning i studienævnet.

- Shippinglinjen er en lille uddannelse og hjælpen fra administrationens side er forholdsvis lille fordi vores uddannelse ikke er så stor, fortæller Philip Wier Højlund, presseansvarlig for Shipping Union CBS og fortsætter:

- Vi vurderer derfor at der er et behov for at give studerende på uddannelsen en hjælpende hånd og øge deres indsigt i shippingindustrien. Det vil vi opnå ved at annoncere relevante informationer samt afholde forelæsninger og sociale events.

To shipping-foreninger på CBS

Philip Wier Højlund medgiver, at det er lidt usædvanligt, at der er to studenterorganisationer på en lille uddannelse, men der er forskel på CBS Shipping og Shipping Union CBS.

- I Shipping Union CBS fokuserer vi primært på at skabe et godt socialt fællesskab mellem dem som læser BSc Shipping. I og med shippingbranchen er en netværksorienteret branche, har vi dog også valgt at invitere både trainees og kandidatstuderende med shippingrelaterede valgfag med til at blive medlem af vores forening, siger han og fortsætter.

- Vores idé er at skabe et helt unikt netværk iblandt os med flere events end blot forelæsninger – for eksempel gennem sport, middags-arrangementer og teambuilding-aktiviteter. Det er jo ingen hemmelighed, at man oftest trækker på sit netværk fra studietiden når man kommer ud på arbejdsmarkedet, og vi håber dermed, at vi kan skabe et endnu stærkere og bredere netværk gennem vores forening.

BSc in International Shipping and Trade, har udveksling indbygget i uddannelsen. Shipping Union CBS vil derfor også hjælpe shipping-udvekslingsstuderende, med at få mest muligt ud af deres ophold på CBS.

Skab dit eget shippingnetværk

Det første event bliver afholdt d. 11 marts kl. 18.00-21.00 på Café Nexus, Solbjerg Plads. Eventen hedder KLASK Night. Læs mere på Facebook.

- Vi har et sundt samarbejde med CBS Shipping om mange aktiviteter, og det fejrer vi med en stor turnering på Nexus. Vi har fået stablet et samarbejde op med det nye brætspil KLASK fra Tuborg, som også sponsorerer turneringen med et brætspil til vinderen, forklarer Philip Wier Højlund.

Arrangementet er åben for alle der ønsker at deltage, og der vil være rig mulighed for at socialisere sig og skabe et netværk indenfor shippingbranchen.

- Vi vil også gerne præsentere eksterne til foredrag, så de studerende kan få et endnu større indblik i shippingindustrien. I dette semester får vi blandt andet Mærsk Broker ud d. 14. april, og arrangementet er naturligvis åbent for alle, pointerer Philip Wier Højlund.