Ny studenterforening på IBP

Skrevet af Torkil Bang - 24. februar 2010 - 7:000 kommentarer

De studerende på International Business and Politics (IBP) havde i forrige uge premiere på deres helt egen torsdagsbar i regi af den nystartede studenterforening IBP Union. IBP er et af de sidste studier uden forening, men mange har kun uformelle festgrupper, som CBS Students gerne vil hjælpe med at etablere sig som egentlige foreninger. CBS Students har blandt andet ydet et starttilskud på 1.500 kr. til IBP Union.

Startskuddet gik i november
IBP Union er den nyeste studenterforening på CBS. Arbejdet med at etablere den startede i november 2009, hvor det blev besluttet at etablere tre komiteer, en akademisk, en social og en for sportsaktiviteter.

- Vores formål er at skabe et bedre og mere integreret studieliv for de studerende på IBP, forklarer Anders Schultzer, der selv sidder i den akademiske komite.

Kurser, virksomhedsbesøg og fester
En af de måder, foreningen vil være synlig på, er gennem afholdelse af kurser og sessions på CBS. Men der er også planer om aktiviteter ud af huset, f.eks. virksomhedsbesøg og udlandsture. Ud over de akademiske aktiviteter, planlægger foreningen også sociale - såsom kulturelle events og fester - og forskellige sportslige arrangementer, fortæller Anders Schultzer.

- Senere er det også meningen, at vi vil etablere et IBP-alumnenetværk, oplyser han.

Studenterforeninger er en mærkesag for CBS Students' formand
For CBS Students formand Emil Fuglsang er det en mærkesag at støtte op om den slags initiativer. Det var faktisk noget han gik til valg på ved formandsvalget i december 2009. At det lige er IBP, som han selv læser, er lidt af en tilfældighed. Det var et initiativ, der blev taget i november, altså før han blev formand.

- IBP er et af de få studier, hvor vi ikke har haft nogen forening overhovedet. Nogle studier har stærke foreninger - DØK, FEJ, MØK og Get-A-Ling er dem, jeg umiddelbart tænker på - mens andre har f.eks. et festudvalg, som med en lidt stærkere organisatorisk forankring kunne blive en egentlig studenterforening, der kunne stå for studentersociale aktiviteter, siger studenterformanden.

Formand: Stærke foreninger er til gavn for CBS Students
Han peger på, at de fag, der har stærke foreninger, også typisk står stærkt, når det gælder studenterpolitik.

- Det er ikke en tilfældighed, og på den måde vil vi i CBS Students også have gavn af, at der opstår stærke selvkørende foreninger på de forskellige studier. Så det er oplagt, at vi støtter dem, siger han.

- Der skal ikke så meget til: Tre måneder med hårdt arbejde i opstarten, så begynder tingene at køre mere af sig selv, mener Emil Fuglsang.

Standardbeløb til opstartshjælp
De 1.500 kr., som CBS Students giver i tilskud, er mere eller mindre et standardbeløb, som organisationen yder til studentersociale aktiviteter, der har brug for en håndsrækning. Det dækker f.eks. opstart af en webside, nogle flyers eller lignende.

Generalforsamling i dag
IBP Union afholder i dag konstituerende generalforsamling i foreningen. Der er også torsdagsbar i denne uge, og hver mandag kører studenterforeningen at køre en ”lektiecafe” i FUHU Lounge i Porcelænshaven 24, hvor man kan mødes over en kop kaffe og snakke studier på tværs af årgangene under lidt mere hyggelige former end normalt på CBS.

Foreningen regner med at åbne egen hjemmeside i løbet af de næste par uger, men kan indtil da findes på facebook.