Ny studenterorganisation sætter spot på ølkultur

Skrevet af Jesper Kock - Foto: Lasse Hultén - 13. februar 2014 - 14:560 kommentarer
I videoen møder vi CBS Beer på Nexus, men deres første ølsmagning finder sted på Nørrebro Bryghus

CBS Beer er det seneste skud på stammen af studenterorganisationer på CBS. Hvis du ønsker at udvide din ølhorisont, er der stadig billetter til deres kick-off ølsmagning på Nørrebro Bryghus den 26. februar 2014. 

Stifterne af CBS Beer er omvandrende eksempler på, at øl bygger broer. De 9 bestyrelsesmedlemmer repræsenterer tilsammen 6 nationaliteter, men det fælles fikspunkt står klart: CBS Beer skal højne ølkulturen gennem ølsmagning og sociale øl-events som øl-pong og ølbowling.

Projektet skydes i gang med en ølsmagning på Nørrebro Bryghus den 26. februar, hvor du har mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med de 9 IB-studerende samt en bred vifte af specialøl.

- Vi skal smage på 5 forskellige øl, heriblandt en en limited edition release. De 4 andre er mere almindelige, men de differentierer sig alligevel fra, hvad den gennemsnitlige dansker drikker, forklarer CBS Beer's præsident Kristoffer Nilsen.

Kick-off eventet vil være meget sigende for fremtidige ølsmagninger. Men da der er tale om en introduktion af organisationen, vil der være lidt mere fokus på det sociale aspekt, så der bliver mulighed for at netværke i baren efterfølgende.

- Vi havde 60 billetter, og vi har allerede solgt de 41. For fremtiden er planen, at arrangementerne med fokus på ølsmagning skal være lidt mindre, da de fleste bryggerier kun har plads til 30-40 personer, lyder det fra præsidenten.

Øl som socialiseringsværktøj
Det andet ben i CBS Beer er de sociale øl-events med øl-pong og øl-bowling turneringer, som efter planen skal løbe af stablen hver anden måned. Derudover ønsker de på sigt at kunne tilbyde øl-ekskursioner til bryggerier i ind- og udland.

- Formålet med CBS Beer er at have en social klub med øl som fokuspunkt, fordi det er et naturligt samlingspunkt. Men mest af alt handler det om at samle folk for at socialisere og netværke. Vi er en studenterorganisation, og øl er nu engang det perfekte socialiseringsværktøj. Og det er grundtanken i CBS Beer, forklarer CBS Beers vice præsident Alexander Rosenberg

Organisationens internationale snit fornægter sig ikke, og alle arrangementer bliver afholdt på engelsk. Hvis du ønsker at holde dig orienteret om CBS Beers fremtidige arrangementer, kan du finde dem på Facebook, hvor du også kan købe billetter til kick-off eventen på Nørrebro Bryghus.