Nyt partnerskab sikrer stipendier til CBS’ studerende

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: © Sellingpix | Dreamstime.com - 23. oktober 2012 - 12:480 kommentarer
CBS' stærke fokus på både etik og at uddanne højt kvalificerede studerende til en karriere som finansanalytikere har dannet grundlag for partnerskabet mellem CBS og CFA Institute.

Nyligt indgået partnerskab med Chartered Financial Analyst Institute åbner op for, at CBS’ bachelorstuderende kan søge om fem stipendier til CFA Institute’s treårige overbygningsuddannelse som Gold Standard Chartered Financial Analyst.

CBS’ etiske finansstuderende får adgang til stipendier
CBS har længe været i søgelyset hos Chartered Financial Analyst Institute (CFA Institute), der sætter den globale standard inden for den professionelle inverstingsverden ved at stille strenge etiske krav til deres studerende.

De to har nu indgået et partnerskab, der giver CBS’ finansstuderende adgang til at søge om i alt fem stipendier til CFA Institute’s overbygningsuddannelse. Godt ti kandidater fra de økonomiske og finansielle uddannelser i Danmark tager årligt en CFA-overbygning for at forbedre deres internationale karrieremuligheder.

- Når en kandidat står med en CFA-uddannelse i bagagen, ved folk fra hele verden, at vedkommende er klædt på til finansanalyse og har erfaringer med den finansielle sektor på et højt niveau, fortæller docent Johannes Mouritsen fra Institut for Regnskab of Revision, der har koordineret CFA-uddannelsen i Danmark gennem de seneste ti år.

CBS var oplagt partnervalg for CFA Institute
Johannes Mouritsen er derfor ikke i tvivl om, hvorfor valget faldt på CBS, da CFA Institute skulle vælge sin første nordiske partner.

- CBS er interessant for CFA Institute, fordi de klæder i forvejen dygtige studerende på til en international karriere, siger han.

Direktør for Den Danske Finansanalytikerforening (DDF) og CFA Denmark, Keld Lundberg Holm, mener også, at CBS var et oplagt valg, da CFA Institute går efter verdens førende business schools.

- CFA Institute har haft et stort ønske om at indgå et tæt samarbejde med en læreanstalt, der har så høj og international en faglig profil, som CBS har, fortæller Keld Lundberg Holm.

Som uddannet Chartered Financial Analyst bliver man en del af et globalt netværk på over 100.000 medlemmer, der har et fælles mål om at drive økonomisk vækst til alles fordel.

Læs også den officielle nyhed om partnerskabet på CBS’ hjemmeside.