Oikos er det nye ’grønne’ på CBS

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Oikos - 24. februar 2015 - 8:000 kommentarer
Develop Prize 2015

Hvis du var vild med de grønne initiativer fra CBS Goes Green, er Oikos Copenhagen med garanti noget for dig. Studenterorganisationen står for bæredygtig business og afholder fra den 24. marts Green Week. 

Oikos Goes Green

Studerende, der lever og ånder for bæredygtighed, og som gerne vil tage en ekstra tørn på området, skal vende sig til at sige ’Oikos’ i stedet for ’CBS Goes Green’.

Studenterorganisationen Oikos Copenhagen har nemlig overtaget de studenterrettede aktiviteter på det grønne felt efter en omlægning af CBS’ grønne strategi – der i øvrigt står ufinansieret hen i 2015.

Ifølge CBS’ seneste Environmental Report fra 2013 er der et klart behov for en løbende grøn indsats, hvis CBS skal nå i mål med at reducere CO2-forbruget med 40 procent senest i 2020.

Derfor har Oikos valgt at tage teten til Green Week 2015, der blev startet under CBS Goes Green-projektet og efterfølgende er blevet en tilbagevendende begivenhed som et grønt islæt til handelshøjskolen.

Green Week om bæredygtig karriere

I år handler Green Week om at skabe en bæredygtig karriere, hvilket er et ordspil fra organisatorens side:

- Det handler om at få et varigt job, der giver mening for dig – også på længere sigt, men også om at skabe en karriere, hvor du kan sætte et positivt fodaftryk på verden, fortæller Ragnar Martens, stud.soc. i Organisational Innovation and Entrepreneurship og ansvarlig for årets Green Week.

Hvordan man får sat gang i sådan en karriere, kan du altså blive klogere på til Green Week fra den 24. til den 26. marts på Solbjerg Plads, hvor du blandt andet vil kunne opleve, hvordan bæredygtighed kommer til sin ret inden for finans-, energi- og transportsektoren.

Nå ja, så kan du da også lige prøve en elbil fra Tesla og BMW.

… og helt seriøst Oikos Academy

Green Week, der er finansieret af CBSt, er dog ikke det eneste grønne initiativ, som Oikos, også finansieret med midler hentet fra Villum-Fondens bevilling på 15 millioner kr. til CBS’ Velux-professorat, har gang i.

I løbet af forårssemesteret er der med støtte fra Erhvervsstyrelsen også Oikos Academy på programmet – hele seks gange. Her kan du deltage i forelæsninger, paneldebatter og også en ekskursion, hvor du lærer om bæredygtige forretningsmodeller.

Som et incitament, får du et diplom, hvis du deltager på minimum 4 ud af de i alt 6 akademi-events. Den næste af slagsen er den 3. marts.

…og så er der lige Develop Prize

Oikos’ Develop Prize har også fået luft under vingerne med en stort anlagt kick-off event den 18. februar.

Men deadline for at være med i konkurrencen, som handler om at udvikle forretningsideer, der kan gøre en forskel i udviklingslande, er først den 2. marts, og præmien lyder på intet mindre end en hjælpepakke til at gøre ideen til virkelighed.

Formanden for Oikos på CBS, Felix Harrer, som er i gang med sidste semester på kandidaten i International Business and Politics, påpeger:

- Det interessante ved bæredygtighed er, at det tvinger os til at tænke ud over de traditionelle rammer for business schools, og vi oplever i stigende grad, at virksomheder efterspørger færdigheder og viden på området.

Felix Harrer opfordrer derfor sine medstuderende til at hoppe med på bæredygtighedsbølgen ved at engagere sig i Oikos Copenhagen, der indtil videre tæller over 40 aktive medlemmer.

Info 

Er du blevet nysgerrig på Oikos, kan du ’like’ og holde dig opdateret på foreningens arbejde her.

Du kan læse mere om Green Week i det vedhæftede program i artiklen og på eventens Facebook-side.

Husk at registrer dig til de enkelte sessions på Oikos’ egen hjemmeside.

Klik for mere om Oikos Academy her og for Develop Prize-konkurrencen i socialt entreprenørskab her.

BilagStørrelse
PDF icon Green Week 2015's program1,03 MB