Pengene taler til International Debate CBS

Skrevet af Magnus Juhl, International Debate CBS - Foto: © Iqoncept @ Dreamstime.com - 21. januar 2016 - 16:000 kommentarer
Er vi 'Bang on the Money', når de private banker efterhånden er dem, der skaber pengene i samfundet, ikke Nationalbanken.

På torsdag den 27. januar inviterer studenterorganisationen International Debate CBS til pengepolitisk seminar med fokus på pengeskabelse og det monetære system i Danmarks udfordringer i kølvandet på den finansielle krise.

Penge er efterhånden en naturgiven nødvendighed for at få samfundet til at løbe rundt. Men hvor kommer vores penge egentlig fra?

Mange tror, at vores penge udelukkende kommer fra den danske Nationalbank, men det er faktisk de private banker, der producerer hovedparten af de penge, vi forbruger.

Kritikere hævder, at de private banker har forsømt at leve op til deres samfundsøkonomiske ansvar i den forbindelse – og dermed har andel i den finansielle krise, vi stadig kæmper med. Samtidig rejser udviklingen spørgsmålet om, hvad Nationalbankens rolle er, hvis pengeproduktionen er overtaget af de private banker?

Højtprofileret panel diskuterer pengeskabelse

En forudsætning for et informativt og tankevækkende arrangement er et bredspektret panel med stor ekspertise. I den forbindelse har International Debate CBS inviteret 3 talere til indledningsvist at give deres take på det monetære systems tilstand og udfordringer, hvorefter de vil besvare spørgsmål fra det fremmødte publikum:

Per Callesen, direktør for Nationalbanken, der vil indføre os i Nationalbankens rolle i det monetære system med fokus på pengeskabelse og opretholdelse af finansiel stabilitet.

Rasmus Nielsen, formand for Gode Penge, der vil viderebringe sine visioner for et alternativt monetært system.

Robert Spliid, ekstern lektor på Copenhagen Business School, som vil foretage en grundig analyse af det monetære systems udfordringer og muligheder.

Tilmelding og yderligere information på Facebook. International Debate CBS håber at se dig til en visionær og lærerig start på 2016!