Porcelænshaven – CBS’ oversete darling

Skrevet af Mia Mathilde HansenTobias Bell - Foto: Jørn Albertus - 5. september 2013 - 12:150 kommentarer
Porcelænshaven ligger i et dejligt område med Frederiksberg Have som nabo. Her råvarebygningens glasfacade ud mod haven.

Dette er den eneste bygning, som CBS – indtil videre – kan prale af holder døgnåbent for de studerende. Så er du en natteravn, og skriver du bedst på dine opgaver mens alle andre sover, så er Porcelænshaven din redning.

Porcelænshaven (PH) har en rummelig og varieret arkitektur, og stemningen byder på college-charme krydret med klangen af eksotiske accenter. CBS’ internationale kollegie, indrettet i en side-længe til CBS’ bygninger, gør, at især mange udvekslingsstuderende holder til her.

CBS’ bygninger i PH går fra det bedste, man har kunnet gøre ved en skrækkelig kontorbygning fra 70’erne, over to længer og en meget eksklusivt renoveret råvarebygning fra den tidligere Kgl. Porcelænsfabrik til fabrikkens gamle ovnhal i parterre-plan.

Mest imponerende er nok den gamle ovnhal, som nu omdannet til en kæmpe sal og ved særlige lejligheder festsal. Her bliver der begået auditorieundervisning, og man kan finde rigeligt med… ja, ligefrem masser af plads til gruppearbejdet.

Hjælp… jeg er faret vild
Indgangen til bygningerne kan være en smule svære at lokalisere… næsten lige så udfordrende som at finde rundt i efterfølgende, men tro os… det er besværet værd.

Porcelænshavens nærmeste Metrostation er Fasanvej. Herfra går man ad Ndr. Fasanvej mod Valby, indtil man støder på en ældre rart-udseende bygningskompleks kendetegnet ved Georg Jensens varemærke – CBS PH’s fornemme nabo.

Du skal hele vejen forbi, dreje til venstre og kæmpe dig vej gennem et veritabelt forhindringsløb af opstillede cykler, lige rundt om bygningen og ind i en atriumgård med en lidt krøllet, ret forkromet noget fallisk skulptur i. Rød plet – ’You are here!’

Ideelt – og snart mere ideelt – til gruppearbejde
Udover de ekstraordinært luftige studieforhold er ovnhallen dejlig sval at sidde i, den har gode muligheder for gruppearbejde (især hvis man ikke har noget imod at sidde på gulvet) og som ekstra bonus er der rigeligt med whiteboards, som frit kan benyttes.

I selve ovnhallen kan man fordybe sig, fordi der er dejligt stille – når der altså ikke er andre events i salen. Men snart kommer der endnu flere studieområder på de øvre etager af fabriksbygningen med undervisningslokaler.

Campus Desk og kantine
Ovnhallen (som er CBS’ eneste døgnåbne areal) byder selvfølgelig også på en kantine og en Campus Desk. Her kan man få it-support mellem 8 og 14.30 (hvorefter man er henvist til SP, hvis der skulle forekomme problemer – på den telefoniske måde, forstås), og lige bagved desken finder du printere.

For at få adgang 24/7 skal du henvende dig i Campus Desk på Solbjerg Plads (!). Her vil de kalibrere dit studiekort, så du kan komme ind i PH (!?!) døgnet rundt, ugen rundt, måneden rundt, året rundt (og igen i 2014). Husk: motion er sundt.

Redaktionens anbefaling: Tag derud en dag, hvor du skal fordybe dig med gruppen og ikke har fået bestilt grupperum for 3 uger siden – så forstår du pludselig, hvorfor PH er vidunderlig og uundværlig.

Fra entreprenørskab til undervisning

Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) er lige flyttet ind i Porcelænshaven på 1. og 2. sal.

CSE er et sammenrend af organiseret entreprenørånd og faciliteter, der usandsynligt gerne vil støtte dig i at realisere dine drømme om at blive iværksætter. Faciliteterne på Howitzvej blev brugt flittigt, og selv i universiteternes allerhelligste dage (sommerferien) summede her af liv og ambitioner om at blive selvstændig.

Redaktionen anbefaler, at du – hvis du har en god forretningsidé på servietten eller bare et stærkt behov for at bygge noget op fra bunden – kigger forbi til en introduktion ved et af CSE Open Wednesdays’ arrangementer hver onsdag kl. 13-17.