Poverty, Inc.: Filmforevisning og debat

Skrevet af Nikita Bang - 29. februar 2016 - 7:390 kommentarer
Du kan se filmens trailer ved klikke på billedet.

9. marts kan du på CBS i lighed med studerende ved andre ansete universiteter komme til en screening af dokumentarfilmen Poverty, Inc. Filmen udfordrer vores syn på verdens fattigdomsproblemer og de måder, vi forsøger at afhjælpe dem på.

Poverty, Inc. sætter spørgsmålstegn ved, om vi egentlig bekæmper fattigdom på den rigtige måde.

Filmens centrale påstand er, at økonomiske subsidier og donationer af mad og forbrugsgoder på ingen måde gavner og tværtimod skader modtagerlandet. Det er handel, innovation og iværksætteri der skal løse ulandenes problemer.

Præmieret film

Poverty, Inc. er en dokumentarfilm fra 2014 lavet af Michael Matheson Miller. I løbet af lidt mere end et år har den vundet over 40 priser ved internationale filmfestivaler og blev for nyligt valgt til ”Best of Fest”-kategorien ved verdens største dokumentarfilmsfestival, IDFA Amsterdam.

Alt dette har den opnået ved at udfordre den nuværende opfattelse af global velgørenhed og fremme iværksætteri som et effektivt alternativ til at lindre verdens fattigdom.

Filmens officielle hjemmeside skriver:

”From TOMs Shoes to international adoptions, from solar panels to U.S. agricultural subsidies, the film challenges each of us to ask the tough question: Could I be part of the problem?”

Screening og dialog

Onsdag d. 9 marts vises Poverty, Inc. så for de interesserede på CBS. Det sker ved en screening i Auditorium SP201 mellem 15.30 og 17.15, der afsluttes med en cocktails.

Eftermiddagens program er sammensat og arrangeret af Lasse Heje Pedersen, professor ved Center for Financial Frictions (FRIC), og Julie de Molade, FRIC Center Coordinator.

Arrangementet starter med en kort velkomst ved Lasse Heje Pedersen, før den knapt en time lange dokumentarfilm bliver vist.

For at opfordre til dialog og give tilskuerne mulighed for at spørge ind til Poverty, Inc. efterfølges screeningen af en ’Q&A’-session med filmens co-producer Mark Weber.

Slutteligt er der en mindre reception, hvor der er mulighed for at diskutere filmen og emnet med andre interesserede studerende.

Bliver vist på topuniversiteter

Som provokerende dokumentarfilm er det Poverty, Inc.’s formål at skabe dialog og eftertænksomhed hos de, der ser filmen.

Det har den allerede gjort i 16 forskellige lande, hvor filmen indtil videre er blevet screenet på bl.a. flere forskellige topuniversiteter. I dens dønninger følger ofte hurtigt voksende græsrods-dialoger om at gøre en forskel verden over.

For at deltage i dialogen ved at få fat i en af de begrænsede antal billetter til screeningen, skal man være hurtige ude. De er nemlig kun tilgængelige her indtil d. 1 marts.

Info 

Program

15.30-15.35: Velkomst v. Lasse Heje Pedersen
15.35-16.30: Poverty, Inc. screening
16.30-17.15: Q&A med co-producer Mark Weber
17.15-18.00: Cocktailreception