Radikale: fremdriftsreformen kræver lempelser

Skrevet af Nicolai Brændstrup Boesen - Foto: Kim Vadskær - 9. juni 2015 - 16:190 kommentarer
Uddannelsesministeren henviser til Kvalitetsudvalget i sin begrundelse for, at Radikale Venstre nu vil lempe fremdriftsreformen for studerende, der læser på deltid.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen sagde i morges i et interview til Danmarks Radios P1, at kandidatstuderende på landets universiteter skal kunne læse på deltid.

Ministeren har med morgenens udmelding imødekommet noget af kritikken af fremdriftsreformen, og hun foreslog på vegne af det Radikale Venstre, at kandidatstuderende skal kunne studere på deltid, hvis de har et relevant studiejob

 - Nogle studerende, vil have gavn af, at have et deltidsjob og få en tættere kontakt med erhvervslivet. Det vil forlænge studietiden for nogen, men samtidig er de i deltidsarbejde og derved tættere på arbejdsmarkedet efter bacheloren. Derfor skal de have lov til at studere på deltid, og det er en lille opblødning, siger Sofie Carsten Nielsen til Danmarks Radio P1.

De Radikale begrunder deres forslag med, at regeringens kvalitetsudvalgs i sit såkaldte refleksionspapir har anbefalet at man skal kunne tage en kandidatuddannelse på deltid ved siden af et job i en virksomhed.

Refleksionspapiret er udarbejdet efter kritik af Kvalitetsudvalgets rapport fra blandt andet erhvervslivet og ikke mindst Danske Revisorer og Finanssektorens Arbejdsgiverforening .

De anbefalinger som de Radikale nu vil følge i deres lempelser af Fremdriftsreformen er lavet på baggrund af Kvalitetsudvalgets ønske om en ny model for universitetsuddannelserne, hvor bacheloruddannelserne tager 4 år og kandidatuddannelserne kun 1.

Det vides ikke om det Radikale Venstre også ønsker at indføre denne såkaldte 4+1-model på landets universiteter.

Overraskende valgkampstema

Fremdriftsreformen har indtil videre ikke været et markant emne i valgkampen. At det Radikale Venstre nu tager emnet op, kan siges at være ret overraskende, fordi partiet og ministeren har været udsat for kraftig kritik af reformen fra universiteterne, de studerende og erhvervslivet.