Rekordmange frivillige CBS-buddies stillede op i år

Skrevet af Jonas Rytter - Foto: CBS Buddy Program - 25. august 2015 - 16:010 kommentarer
CBS' Buddy program er studenterdrevet - de to program coordinators, Cecilie Hagelund og Jesper Høegh Madsen. er dog ansatte studentermedhjælpere.

CBS’ tiltag for indkommende udvekslingsstuderende – det såkaldte Buddy Program (BP) – har i år rekordstor tilslutning af frivillige. De frivillige er regulære CBS’ere (buddies), der bliver tildelt en eller flere udvekslingsstuderende, som de skal tage sig af i løbet af semestret.

Hvert semester tager CBS imod et betragteligt antal udvekslingsstuderende fra hele verden. For at sikre dem den bedst mulige ankomst til CBS såvel som Danmark sørger CBS' Buddy Program (BP) for, at de, der ønsker det, får tilknyttet en buddy fra CBS til at tage i mod dem:

- En buddy skal først og fremmest tage sørge for at den udvekslingsstuderende får sin velkomstpakke og nøgler og finder trygt vej til deres nye værelse, når de ankommer til København, fortæller Cecilie Hagelund, Buddy Program Coordinator, og fortsætter:

- Ellers regner vi med, at de står til rådighed, hvis den udvekslingsstuderende måtte have spørgsmål og lignende.

CBS’ Buddy program er blevet verdenskendt, dels grundet den professionelle administration af programmet fra International Office’s side og dels grundet de mange CBS-studerendes frivillige engagement.

Initiativet har netop derfor fungeret som inspiration for lignende tiltag verden over – fra National University of Singapore, ISM University of Management and Economics i Vilnius, Litauen og Maastricht University i Holland til RUC i Roskilde.

Bemærkelsesværdig stor tilslutning i år

Ud af 803 udvekslingsstuderende havde 777 inden deres ankomst bedt om en buddy i år. 401 CBS’ere meldte sig under fanerne. Antallet af frivillige slår dermed rekord i år, og det glæder koordinatorerne:

- Det betyder, at færre i år er blevet tildelt mere end 2 buddies. Det er kun dem, der specifik har bedt om 3 buddies, som har fået det, forklarer Cecilie Hagelund.

Over sommeren har der været frafald fra studerende, som har skrevet sig op til at være buddies - det sker hvert år og har tidligere givet koordinatorerne problemer. I år er det hele dog gået noget glattere:

- Som frameldingerne er kommet ind, har vi fået tilsvarende sene tilmeldinger eller tilkendegivelser om, at allerede tilmeldte buddies var villige til at tage mere end 2 udvekslingsstuderende under deres vinger, fortæller Cecilie Hagelund.

Dansk kultur – hygge og folkedans (!?!)

Ansvaret for at introducerer de udvekslingsstuderende til den danske kultur hviler ikke blot på buddy’ens skuldre. BP’s tætte samarbejdspartner, Exchange Social Programme (ESP), har gennem de 2 første uger planlagt en række begivenheder, som præsenterer København og dansk kultur bedst muligt.

Ud over det indlysende, så som en guidet tur rundt i byen og kanalrundfart, kan den indkommende studerende også deltage i traditionel dansk folkedans.

Mens de ovennævnte kun er for udvekslingsstuderende, er der dog også events, man som buddy kan deltage i – i selskab med sin udvekslingsstuderende, naturligvis.

Eksempelvis er der hvert år ’Danish Hygge’ og en international buffet, hvor de deltagende tager en ret med fra deres respektive hjemlande. Endvidere er der altid en officiel fest eller to.

Torsdag i den sidste af de to uger byder på Buddy Dinner, hvor man som buddy, sammen med sit Buddy Team, inviterer sine udvekslingsstuderende til middag. Et Buddy Team består af fire buddies og deres udvekslingsstuderende – og er enten sat vilkårligt sammen eller ud fra ønsker, man som buddy måtte have, når man tilmelder sig.

- Buddy Dinner kan være alt fra, at man samles hos én fra teamet eller tager på restaurant. Det er egentligt ikke så vigtigt, bare man samles, forklarer Cecilie Hagelund.

Efter middagen har ESP desuden arrangeret en stor fest, som i år finder sted på Søpavillionen. Her er både buddies og udvekslingsstuderende inviteret. Dagen derpå byder ESP desuden på filmaften i SPS01 med gratis popcorn og sodavand, så alle kan komme ovenpå igen.

Et bredere netværk – og meget mere

Cecilie Hagelund har selv været Buddy ad flere omgange og er begejstret for det, hun har fået ud af det:

- Jeg har fået gode venner i hele verden. Jeg har tilbragt en forlænget weekend i en hytte i de spanske Pyrenæer, brugt 10 dage i New York og er sågar lige blevet inviteret til et bryllup i Australien. Alt sammen via de mennesker, jeg har mødt som buddy, fortæller hun og tilføjer:

 - En af mine kolleger fra Buddy Program mødte faktisk sin kæreste, fordi han var buddy for hende, da hun var på udveksling på CBS.

Afslutningsvist er det også værd at bemærke, at det ikke kun giver fordele på et personligt plan – tidligere buddies bliver også prioriteret højere, når de søger om udveksling:

 - Søger man om udveksling på et af CBS’ partneruniversiteter, hvor der er flere ansøgere, end der er pladser, bliver man prioriteret højere end andre studerende med samme karaktergennemsnit, forklarer Cecilie Hagelund og kommer med en opfordring til alle potentielle buddies:

- Meld jer! Vi søger nye folk hvert semester. Starten på ansøgningsperioden til forårssemesteret bliver offentliggjort på vores Facebook-side i løbet af september.

Infoboksen fra /de-sikrer-udvekslingsstuderende-netvaerk-fra-dag-et kan bruges, med en lille omskrivning.

Info 

Bliv Buddy eller engagér dig i ESP

Hvis du er interesseret i et internationalt netværk, en oplevelse for livet, eller bare lidt nysgerrig på, hvad det hele handler om, så kig på følgende links:

ESP tilmelding

Buddy programmet

International Office