Rod med valgfag gav forvirring og frustrationer gennem ferien

Skrevet af Iben Pedersen Sonne - Foto: © Drx | Dreamstime.com - 3. september 2012 - 13:262 kommentarer
Det skabte nogen frustration blandt de 87 studerende, at de ikke var tilmeldt statistik og at de selv skulle finde ud af det. Nu er der fundet en løsning for de fleste af dem, men 25 HA(fil.)'er er stadig i klemme.

Ved en fejl i valgfagssekretariatet blev tæt ved 100 studerende i sommerferien tildelt et statistikvalgfag, hvor der kun var plads til ti. De overskydende sad efterfølgende med håret i postkassen en tid – og venter stadig på den endelige afgørelse for deres kommende semester.

Menneskelig fejl fik alvorlige følger
Glæden hos mange af de studerende, der i sommer blev optaget på et statistikvalgfag udbudt gennem HAI, hvor det er et obligatorisk fag, blev kort. Den blev hurtigt erstattet af forvirring og frustration, da langt størstedelen af dem kort tid efter opdagede, at holdet igen var blevet slettet fra deres holdtilmeldinger.

Statistik som valgfag er for mange studerende på en af CBS’ blødere bacheloruddannelser en forudsætning for, at de kan rykke til en af de mere erhvervsøkonomisk orienterede kandidatuddannelser. Dem var der i år 97 af, og ved en menneskelig fejl havde valgfagssekretariatet tildelt alle 97 studerende i den kategori en plads, selv om der kun var plads til 10 valgfagsstuderende på holdet.

Da fejlen kort efter blev opdaget, blev 87 tilfældigt udvalgte studerende blot fjernet fra holdet igen – en ændring som de studerende dog ikke blev gjort opmærksomme på, men selv måtte opdage på e-campus, hvor de nu pludseligt var tilmeldt et valgfag mindre.

I første omgang dårlig og mangelfuld information
Susanne Kjærholt Nielsen, som studerer HA(fil.), var en af de 87 afmeldte studerende. Hun fortæller, at CBS indledningsvist var meget karrig med information omkring fejlen.

De berørte studerende havde straks reageret ved at skrive til Valgfagssekretariatet for at høre, hvad der nu skulle ske, men fik først den 10. juli en officiel udmelding om fejlen og en opfordring til at søge et andet valgfag i stedet – i tilfælde af at det ikke blev muligt at oprette endnu et hold.

- Men problemet er jo, at vi ikke bare kan vælge et andet valgfag, da vi skal have statistik for at kunne vælge en anden kandidatuddannelse end cand.merc.(fil.), forklarer Susanne Kjærholt Nielsen.

Himmel og jord blev sat i bevægelse for de studerende
Det havde man absolut også forståelse for i Uddannelsesdekanatet, hvorfra man sammen med HAI-studienævnet ledte lys og lygte gik på jagt efter en løsning på dilemmaet. Efter en kæmpe indsats blev der fundet en ekstra underviser, og en måned efter var et nyt hold oprettet med plads til alle de statistik-hungrende studerende – endda med en af Danmarks dygtigste professorer inden for fagområdet.

Her fik historien fået en lykkelig slutning for langt de fleste af de involverede studerende – men desværre ikke dem alle. Cirka 25 HA(fil.) studerende sidder stadig i klemme, da det nye hold er skemalagt samtidig med deres obligatoriske fag.

Dermed skal de filosoffer, som skal bruge statistik for at kunne vælge en anden kandidat, enten prioritere og fravælge undervisning i det ene eller det andet fag hver uge, eller de må udskyde statistik og så tage det som supplering sideløbende med eller efter deres bacheloruddannelse – eller selvfølgelig begynde at drømme om en anden kandidat.

Alternativet: de studerende ’stemmer med fødderne’
Medformand for CBS Students, Philip Hardø, finder det meget uheldigt, at der opstår komplikationer med skemaplanlægningen efter en allerede uheldig sag. CBS Students opfordrer derfor CBS til at finde en løsning på udfordringen hurtigt, således at alle tilmeldte studerende reelt kan følge valgfaget.

- Hvis der ikke bliver fundet en bedre løsning, er vi flere, der planlægger at følge et andet statistikholds undervisning i stedet for det, vi er blevet tildelt. Det bliver helt sikkert noget rod med pladser og lokalestørrelser, men det er den eneste måde vi kan se, at det vil være muligt at få undervisningen, hvis vores skemalagte timer fortsat overlapper, siger Susanne Kjærholt Nielsen, HA(fil.).

Endelig løsning findes først, når undervisningen starter
I studiesekretariatet for HAI er de godt klar over overlappet af timerne. Her har man placeret undervisningen på de gældende tidspunkter for at på én gang koordinere med underviserens skema, finde ledige lokaler og sætte færrest mulige studerende i den uheldige situation.

For at forløse situationen og undgå, at de studerende blot ’stemmer med fødderne’ ved at gå til andre holds undervisning, har studiesekretariatet nu – i samarbejde med den fagansvarlige og underviseren – undersøgt mulige løsninger for de 25 HA(fil.)-studerende og resten af holdet.

Løsningsmodellerne vil fagansvarlig diskutere med de studerende, og den endelige løsning findes derefter på demokratisk vis ved første undervisningstime.

Relaterede artikler 

Kommentarer

Det er menneskeligt at fejle, og ind imellem får vi hjælp af teknikken.... I de fleste tilfælde løser vi udfordringerne!

Vi havde gerne været foruden sommerens udfordringer med statistik faget, og kan kun beklage den usikkerhed de studerende oplevede i den forbindelse. Heldigvis fik vi løst udfordringerne efter stor og god indsats fra en række CBS ansatte med at finde underviser, undervisningstidspunkt, og lokale, samt at løse det skemaoverlap der ramte 25 af de 87 studerende.

Til de studerende hvor der ikke kan findes løsninger på skemaoverlappet, og til de studerende der også gerne vil have et statistik fag men ikke fik det i efteråret, er der hjælp forude. Statistik faget gentages nemlig i foråret 2013. Hold øje med web'en: http://www.cbs.dk/Uddannelser/Bachelor/Enkeltfag-Valgfag

Med venlige hilsner
Rie Snekkerup

Hvad synes du?

Super at I fandt en underviser, jeg glæder mig til at komme igang med faget for alvor.

Hvad synes du?