Rusbog – nu til nye både bachelorer og kandidater

Skrevet af Nikita Bang - Foto: Nikita Bang - 13. august 2015 - 11:080 kommentarer
Sidste nye CBS Students-initiativ - differentierede rusbøger.

I år er det ikke længere kun de nye bachelorstuderende, der får en hjælpende hånd til at lære campus og CBS’ studieliv at kende. For første gang kan de kommende kandidatstuderende nemlig læse deres egen version af den engelsksprogede rusbog, CBS R.U.S.H.

CBS R.U.S.H. (Really Useful Semester Handbook) har i flere år hjulpet nye bachelorstuderende med nerverne før studiestart. Rusbogen produceres af CBS Students og sendes normalt ud sammen med optagelsesbrevet, der når frem til de kommende studerende med posten hvert år i slutningen af juli.

I bladet kan de forventningsfulde unge læse om nuværende studerendes gode råd om de forskellige bygninger og faciliteter på CBS’ campus og om de ting, man skal være opmærksom på ved studiestart.

Generelt har det været intentionen, at de nye studerende skulle føle sig bedre klædt på efter endt læsning af bladet og derfor være mindre nervøse for at træde en helt ny hverdag i møde.

Men CBS R.U.S.H. har i det store hele altid været rettet mod de nye bachelorstuderende, og der har derfor ikke været den samme hjælp at hente, hvis man som kommende kandidatstuderende også er ny på CBS. Ikke før i år.

I år ser R.U.S.H. Graduate dagens lys

HA pro.-studerende Niclas Francois Dal Randgaard, der er projektleder for CBS R.U.S.H. i år, er også idémanden bag R.U.S.H. Graduate. Idéen om 2 velkomstblade dukkede dog ikke op ud af det blå, men opstod som supplement til den mere koordinerede intro for kandidaterne, der blev taget hul på i fjor.

- R.U.S.H. Graduate kom som led i, at der i år laves ny intro for kandidatstuderende. Der har førhen været en form for intro, men i år er CBS Students med inde over for første gang. I forbindelse med det besluttede vi os for, at de også skulle have et mere målrettet R.U.S.H., forklarer Niclas Randgaard.

På den måde kan kommende kandidatstuderende nu også orientere sig om placeringen af de forskellige bygninger og faciliteter på campus eller lære, hvordan man knækker koden til aflæsning af lokaler, hvis de ikke er bekendt med det.

Hvilke informationer nødvendige for hvem?

Udfordringen med den nye rusbog lå dog i at trække en linje mellem de to versioner, så det brede informationsspænd og personlige præg blev fastholdt, men så Graduate-versionen netop ikke virkede rettet mod dem, der aldrig har studeret før.

De to rusbøger er således rettet mod hver sin målgruppe: De overordnede informationer om for eksempel Student Hub, E-campus og så videre står i begge udgaver, men ellers er artiklerne rettet mod henholdsvis bachelor og kandidat.

- For eksempel har der været forskel i, hvad de interviewede personer selv læste, og hvad de kom med gode råd om, fortæller Niclas Francois Dal Randgaard og fortsætter:

- På et mere praktisk plan ligger forskellen også i, at R.U.S.H. Graduate ikke laves i samarbejde med CBS på samme måde som R.U.S.H. Bachelor. Det er et rent Students-projekt, så vi skal selv kunne finansiere det med annoncer og lignende.

Det er planen at fortsætte med initiativet igen til næste år.

Hvor finder man så sin velkomst?

Hvis du som ny kandidatstuderende nu sidder og kigger rundt efter bladet derhjemme, kan vi spare dig besværet. Idet optagelsesbrevet til kandidat modtages elektronisk, bliver det nye R.U.S.H. Graduate ikke sendt med posten.

Rusbogen finder I i stedet bladholderne på de forskellige campus, ved Campus Desk eller ved det nye Graduate House. Her kan man desuden finde R.U.S.H. Bachelor samt den store CBS Students-netværksbog, der også produceres hvert år.

Netværksbogen fungerer ikke som en intro til studie og studieliv på samme måde som R.U.S.H., men introducerer i stedet alle de forskellige foreninger og organisationer, der er at finde på CBS, og som kort nævnes i CBS R.U.S.H.

Ved at kombinere læsning af Netværksbogen og enten R.U.S.H. Gradute eller R.U.S.H. Bachelor er det CBS Students’ håb, at mange spørgsmål kan besvares, og hvad der måtte være af tvivlsspørgsmål fjernes, før studiestart – nu for både kandidater og bachelorer.