Så er det tid til årets introforløb!

Skrevet af - Foto: Jakob Boserup - 17. august 2016 - 12:590 kommentarer

Hvert år inviteres nye bachelorstuderende på CBS til at deltage i et introforløb. Introen er tænkt som en vigtig hjælp til at komme godt fra start som ny på CBS, og selvom det ikke er obligatorisk for de nye studerende at deltage, anbefaler CBS, at alle prioriterer at være med.

”Intro er vigtigt. Intro skal hjælpe vores nye studerende i gang. Det er her, du møder dine nye medstuderende og bliver introduceret til studiet og livet på CBS. Og det er her, du tager hul på både de faglige og sociale elementer af det at være studerende,” forklarer prodekan Annemette Kjærgaard om formålet med introaktiviteterne.

Sidste år fik en særdeles uheldig sag fra en introtur en del opmærksomhed både på og uden for CBS. På et par introture blev reglerne for god adfærd overtrådt med aktiviteter af seksuel eller sexistisk karakter. Det er helt uacceptabelt, og på den baggrund har CBS iværksat en række tiltag, der skal sikre, at introforløbene lever op til dét, de skal:

”CBS tager sidste års hændelser meget alvorligt, og derfor har vi skærpet reglerne omkring intro på flere områder,” forklarer Annemette Kjærgaard og fortsætter:

”Vi har først og fremmest og i samarbejde med vores største studenterorganisation, CBS Students, afholdt seminarer for alle introvejledere om formålet med intro, så alle er helt klar over, hvad det går ud på. Dernæst har vi bl.a. forbudt stærk alkohol og indtagelse af alkohol før kl. 17.00. Og så stiller vi krav om, at mindst to introvejledere skal være fuldstændig ædru på alle tidspunkter af introturen.”

Introforløbet er sammensat af sociale og faglige aktiviteter, og introturen er kun en del af forløbet. Alle studienævn har godkendt et fuldt og detaljeret program for introaktiviteterne på deres respektive uddannelser. Det sker for at sikre, at nye studerende får en god start på livet som universitetsstuderende:

”Vi ved fra undersøgelser, vi foretager hvert eneste år, at langt de fleste er rigtig glade for deres introforløb. Vi ved også, at en god intro typisk sikrer en god studiestart i det hele taget, og en god studiestart er igen starten på et godt studieliv, hvor man føler sig ’med’ både fagligt og socialt. Derfor er det så vigtigt, at de unge mennesker er med til intro,” slutter Annemette Kjærgaard.

Hun bakkes op af en enig ledelse på CBS. Som afrunding på undersøgelsen af sidste års hændelser udtalte uddannelsesdekan Jan Molin i januar, at introture skal være for alle: ”Alle skal føle sig velkomne på CBS, og introture skal afvikles i respekt for hinanden. Det gør vi nu en dedikeret indsats for at sikre i et tæt samarbejde med studerende og kommende introvejledere.”