Skal en CBS’er være Danmarksmester i Excel?

Skrevet af Mia Mathilde Hansen - Foto: © Yekophotostudio | Dreamstime.com - 18. januar 2016 - 14:010 kommentarer
Nu kan du blive Danmarksmester i Excel... men du skal skynde dig – tilmeldingsfristen er allerede her på torsdag den 21. januar!

Var du altid den sidste til at blive valgt til høvdingebold? Har du altid elsket grafer højere end grammatik? Nu har du chancen for at vinde titlen som Danmarks hidtil ukronede regnehaj, når Microsoft afholder Danmarksmesterskab i Excel.

Nu er der omsider anerkendelse på vej til alle de danske taljonglører og tabelmagikere, der kan ting med Excel, andre blot kan drømme om. Det sker, når Microsoft slår dørene op til finalen i DM i Excel torsdag den 11. februar, 2016.

Årsagen til initiativet er ifølge Microsofts produktansvarlige afdeling, at Excel inden for de seneste mange år har udviklet sig enormt, og at den danske befolkning efterhånden benytter programmet til alt fra husholdningsbudgetter til forretningsstrategiske beslutninger.

Derfor har Microsoft nu valgt at stable et enormt arrangement på benene for at finde Danmarks absolut bedste Excel-bruger, og CBS studerende, professorer og andre ansatte er naturligvis mere end velkomne til at deltage.

Det koster GRATIS at regne den ud om kap

Det er ganske gratis at deltage og kræver intet andet end en selvsikker holdning, tonsvis af koffein og et velfungerende Excel program på sin computer.

Konkurrencen er – som så mange andre sportsdiscipliner – bygget op som en turnering med runder, og netop derfor er der heller intet loft for, hvor mange der kan tilmelde sig ved mesterskabernes start, eftersom der frasorteres løbende.

Mesterskaberne er planlagt til at foregå over 3 runder, fordelt fra slutningen af januar og helt frem til den 11. februar.

De første to runder kan man deltage i hjemmefra og kommer til at omhandle traditionelle elementer som regneark-færdigheder, graf-kunnen og formel-brydning.

Excellerer man videre, vil finalen foregå i Microsofts domicil i Kanalvej i Kongens Lyngby, hvor DR-værten Sisse Sejr-Nørgaard vil kommentere for de alment dødelige, samt tegne og fortælle om deltagernes strabadser.

Finalen vil derudover blive live broadcastet via Skype for de interesserede – eller blot vil lære og fascineres inden for ’nørderi, på den fede måde’.

Man kan tilmelde sig via dette link, og man skal skynde sig – tilmeldingsfristen er allerede her på torsdag den 21. januar, 2016.

Hvad skal man mestre for at blive mester?

Deltagerne i mesterskaberne vil blive udfordret i forskellige discipliner, og de bliver testet både på tid og på analytisk tænkning.

Ud over de mere klassiske discipliner afholdes der også en ’freestyle-runde’ i finalen, som Microsoft Gold Learning Partner 4D A/S har udviklet, hvor de 3 udvalgte finalister skal udforske det nye Office og Power BI (http://www.kapacity.dk/partnere/microsoft/) .

- Det vil sige, at de skal tænke lidt mere visuelt og fremstille data, så vi andre dødelige også forstår indholdet fortæller Anne-Marie Gjellerup, Office Product Marketing Manager hos Microsoft Danmark, og fortsætter:

- Ved at kåre en Danmarksmester i Excel vil vi hylde de mange mennesker, der har særlig sans for tal og tabeller, og som kan gennemskue et hav af data. De, som kan se systemet i tabel-kaosset, og som kan hjælpe os andre med overblik og indsigt. Hvad end det er den rutinerede finansdirektør eller den skarpe studerende.

Er dette noget for dig, så læs mere om eventen på Microsoft Danmarks webside eller på Facebook. Du kan også læse lidt om konkurrencebetingelserne her.

Info 

Microsoft Excel

Microsoft Excel er et interaktivt regneark udviklet af Microsoft tilbage i 1985.

I Excel kan du opsætte og omorganisere både tal- og tekstdata i regneark eller projektmapper, udføre komplekse analyser og visualisere dine data i diagrammer og grafer.

Med OneDrive, OneDrive for Business eller SharePoint kan du og dit team arbejde sammen i realtid ved hjælp af Excel Online.

Excel er en del af Office-pakken, som i dag bruges af 1,2 milliarder brugere verden over.

Har du yderligere spørgsmål om eventen, så kontakt Microsoft på excelDM@microsoft.com

BilagStørrelse
PDF icon exceldmkonkurrencebetingelser.pdf336,99 KB