Skift bank og spar penge

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: © Ginasanders | Dreamstime.com - 16. juni 2014 - 13:550 kommentarer
Vælger du at flytte til en ny bank via skift-bank servicen, opkræver Mybanker provision fra den pågældende bank, men ydelsen forbliver gratis for dig.

Hvis du overvejer boligkøb, så er Mybanker’s skift-bank service måske et besøg værd. En analyse af de seneste 1.000 tilbud på andelsboliglån viser, at 20 procent af brugerne kunne spare mere end 2,5 procentpoint ved et bankskifte.

Skift-bank service finder billigste produkt

Du kender sikkert allerede til Momondo og Trivago, hvor du nemt og bekvemt på én og samme hjemmeside kan finde frem til de billigste rejser og hoteller blandt et hav af udbydere.

På samme måde kan du nu med Mybanker’s skift-bank service søge blandt adskillige banker landet over og finde frem til den billigste.

Du kan med andre ord sætte dine bankforhold på auktion og dermed opnå det bedste bud, hvilket blev efterspurgt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen så sent som sidste år.

Det er der allerede godt 10.000 bankkunder, der har gjort siden lanceringen af søgemodulet i november 2013. Af dem har over 4.000 kunne spare penge ved at skifte bank.

Kunne spare 2,5 procentpoint på andelslån

Hvis du har en simpel økonomi bestående af SU og eventuelt et SU-lån og samtidig bor til leje, er det selvsagt begrænset, hvad et bankskifte kan spare dig.

Har du derimod købt egen bolig, eller går du med overvejelser om at købe, kan det godt svare sig at klikke forbi Mybanker’s søgemaskine.

En analyse af de seneste 1.000 tilbud på andelsboliglån fra skift-bank servicen viser nemlig, at renter på eksisterende andelsboliglån lå på 6,49 procent i gennemsnit, mens renten på de tilbudte lån i snit var nede på 5,18 procent.

Mybanker fandt frem til, at 20 procent af brugerne kunne spare mere end 2,5 procentpoint blot ved at skifte bank. Med et andelslån på 500.000 kroner svarer det i analysen til en månedlig rentebesparelse på 750 kroner efter skat.

Hellere loyalitetsgebyr end bankskifte

Du kan med andre ord relativt nemt supplere SU’en med en klækkelig besparelse ved aktivt at undersøge mulighederne på bankmarkedet.

- Med Mybanker’s skift-bank service sætter du dine bankaktiviteter i udbud, så andre banker har mulighed for at byde ind, og det giver dig derfor en unik mulighed for at vurdere, om din nuværende bank er billigst, forklarer administrerende direktør i Mybanker John Norden og tilføjer:

- Desværre er vi danskere lidt tunge et vist sted, når det gælder om at kigge på, hvorvidt økonomien er sat rigtigt sammen.

Han erfarer, at danskerne generelt hellere vil betale, hvad han kalder for et loyalitetsgebyr - altså betale for meget for at undgå besværret med at skifte bank.

Men med skift-bank servicen har det aldrig været lettere at få et overblik samt konkrete bud på, hvor meget du kan spare ved at flytte bank.

Prøv selv helt gratis på www.mybanker.dk/skift-bank, hvor du kan få op til tre uforpligtende tilbud på bankskifte.

Vælger du at flytte til en ny bank via skift-bank servicen, opkræver Mybanker provision fra den pågældende bank, men ydelsen forbliver gratis for dig.