Snart kan du aflevere dine eksamensopgaver digitalt

Skrevet af Anders Meldgård Kjemtrup - Foto: Anders Meldgård Kjemtrup - 18. oktober 2013 - 12:301 kommentar
René Skaaning Jakobsen og Martin Tong er projektansvarlige for den digitale aflevering af eksamensopgaver, og indtil videre er de meget positive over evalueringerne.

Inden længe er det slut med, at studerende skal bøvle med at printe mange af deres eksamener. Foreløbige evalueringer viser stor tilfredshed med den digitale platform for eksamensaflevering, der er på vej til alle studieretninger på CBS.

CBS har igennem længere tid arbejdet på at opfylde den danske regerings målsætning om, at alle stedprøver, opgaver og afhandlinger skal afleveres digitalt ved udgangen af 2013. Det har været et stort projekt at udvikle en platform, som kan leve op til strenge krav om sikkerhed og snyd, men nu venter det bare venter på at blive rullet ud på hele CBS.

På en regnvåd eftermiddag satte CBS OBSERVER René Skaaning Jakobsen og Martin Tong i stævne for at få en opdatering på og gennemgang af e-afleveringsplatformen på Learn.

De to projektansvarlige kan med stort engagement fortælle, at over 5.000 eksamener på CBS er afleveret digitalt fra januar til juli, og at 90 procent af de studerende i evalueringen har udvist stor tilfredshed med projektet. 

Det gør livet så meget lettere
Undertegnede studenterskribent er imponeret af platformen. Der er tænkt over detaljerne og sikkerheden både i forhold til upload og plagiering, samtidig med at værktøjet virker meget let at gå til. Det vil unægtelig gøre livet lettere for mange tusinde eksamenstrængte studerende på CBS.

Platformen er koblet sammen til Learn således, at de studerende smertefrit kan uploade deres opgave online, enten i eksamenshallen eller hjemmefra i tilfælde af, at det er en længere opgave. Der arbejdes endvidere med at implementere løsningen til skriftlige oplæg til en mundtlig eksamen samt større opgaver som bachelorprojekter og kandidatafhandlinger.

Plagieringsdelen af platformen skal videreudvikles, og der er naturligt nogle ekstra udfordringer med at gøre de mange økonomiske og matematiske eksamener på CBS digitale, men alt i alt er Rene Skaaning og Marting Tong meget tilfredse med projektet. 

110.000 eksamensafleveringer i 2014
For alt videnskabeligt personale, som skal rette og karaktergive opgaverne, tilbyder CBS stadig at printe opgaverne, men Rene Skaaning og Marting Tong forventer, at langt størstedelen vælger at bedømme opgaverne digitalt.

Indtil videre er platformen frivillig at bruge for de forskellige studier, men studiechef Rie Snekkerup forventer, at langt størstedelen af CBS vil tage platformen i brug i løbet af 2014, hvor CBS har over 110.000 eksamenshandlinger. Hun håber dog på, at studienævnene frivilligt vil opsøge muligheden for digital aflevering så hurtigt som muligt, da det helt sikkert er fremtiden for alle på CBS.

Den opfordring er hermed givet videre.

Kommentarer

HA (kom.) og Cand. Merc. (kom.) are eager to participate! The problem is that the system at the moment cannot handle group exams or exams with group elements. Pls. Work hard on a solution that is geared to a central element of CBS pedagogy.

Hvad synes du?