Sørøverhistorier med International Debate CBS

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: © Philcold | Dreamstime.com - 9. november 2015 - 14:460 kommentarer
International Debate CBS arrangerer paneldebat om ’The economics of piracy’ med fokus på konsekvenserne af denne uformelle økonomi i udviklingslande som Somalia.

På mandag den 16. november slår studenterorganisationen International Debate at CBS dørene op for en paneldebat om ’The economics of piracy’ med fokus på konsekvenserne af denne uformelle økonomi i udviklingslande som Somalia.

Hvad sker der lige med et land, når en ‘uformel økonomi’ bliver en overskyggende del af landets økonomi som helhed? Før der eksisterer udviklingslande, der brydes med truslen fra en uformel økonomi på landenes rygte, sikkerhed, økonomi og demokrati.

Ved en paneldebat på CBS mandag den 16. November vil studenterorganisationen International Debate CBS (ID CBS) følge op på sidste semesters ‘The Economics of..’ debat, der satte skarpt fokus på ‘Human Trafficking’ – denne gang med en afdækning af Somalia og piratvirksomheden der.

De somaliske pirater har ifølge ID CBS’ oplæg kastet en mørk skygge hen over det i forvejen plagede land, men er der, hvis man ser bort fra, at pengene hentes ind gennem kapringer til søs, nogen positive effekter af indtægterne på land?

Det bredt sammensate debatpanel

En paneldebat fordrer selvfølgelig et ekspertpanel. De vil ved ID CBS-arrangementet være:

Professor i kultur og globale studier ved Aalborg universitet, Bjørn Møller, der har speciale i piratvirksomhed og dennes effekt på samfund og økonomi.

General Secretary at Somali Diaspora, Said A. Hussein, der arbejder med det civile samfund i Somalien og med integration i Denmark.

Afdelingsleder for Afrika-afdelingen i Ulandssekretariatet, den danske fagbevægelses udviklings- og bistandsorganisation (LO-FTF Council) Jørgen Assens.

Paneldebattens moderator er Camilla Stampe, en af de 2 forfattere bag bogen ‘Piratjagt’ om de somaliske piraters hærgen i Adenbugten og det Indiske Ocean, der udkom i 2012.

Arrangementer er som nævnt på mandag den 16. november, klokken 17.30-19 – i auditoriet SPS10

Ved arrangementet vil der også være mulighed for at mødes med ID CBS’ sponsor, CA a-kasse og karrierepartner.