Solæg, rosastegt oksefilet og laks på to måder

Skrevet af Lasse Hultén - Foto: Lasse Hultén - 31. marts 2014 - 16:201 kommentar
Uhm! Mørt rødt kød.

Video: Se hvordan det går til, når Spisestuerne producerer fin mad til fine gæster ved CBS' årsfest.

Årsfesten på CBS er et af årets højdepunkter for skolens ansatte og interessenter, men en fest med ca. 600 gæster kræver mange timers forberedelse og planlægning. En vigtig del af en god årsfest er at maden er i top, og et ofte overset aspekt af maden er forberedelsen af den, og der skal bogstaveligt talt løbes stærkt for at sende maden ud til alle festens gæster.

Spisestuerne der stod for at levere maden til årsfesten på Porcelænshaven, havde yderst travlt i køkkenet, og CBS Observer fik fornøjelsen af at følge aftenens forløb bag scenen.

Det forlyder fra OBSERVERs tilstedeværende informanter, at det serverede i form af mad og øl var i top (som sædvanlig).

Klik på den røde pil ovenfor, for at se hvordan Spisestuerne klarede ærterne og oksefiletterne. 

Menu til årsfesten

Aperitif
Cashewnødder bagt med øl og honning.
Salt knækbrød med chutney af pære og figner.
Rodfrugtchips med linse puré.
Solæg. (Vagtel)
Krydder gravad tørret lårtunge med lakrids creme.
Vandbakkelse med Vesterhavsost, kommen og paprika.

Forret
Laks på to måder: røget og pocheret i hvede øl, anrettet på salat af dild, sprød agurk og æble
hertil syrlig creme med stenbiderrogn.

Hovedret
Rosa stegt oksefilet samt pulled beef stegt i malt, anis og peber. Serveret med puré af kålrabi,
flan af kål og kraftig kalveglace, samt salat af boljsebede, portulak og vildt karse.

Dessert
Fragilite med creme af hvid chokolade, anrettet med friskost og lakrids tuille på en bund af kirsebær i ølsirup.

Brød
Koldhævet brød og Ale smør.

Petit Four
Macarons med chokolade og porter.

Kommentarer

Her må det være på sin plads at sige tak til Keld, Jan, Pernille og hele holdet for god og velserveret mad!

Hvad synes du?