Solbjerg Plads – CBS’ studielivlige hjerte

Skrevet af Mia Mathilde HansenTobias Bell - 5. september 2013 - 12:340 kommentarer
Solbjerg Plads er den bygning, hvor der kommer flest mennesker, hvilket ofte afspejler sig i temmelig mange cykler, som ikke er parkeret helt efter forskriften, men til gengæld tæt på indgangene. Se flere billeder ved at klikke på den røde pil.

CBS’ stolthed vil altid være Solbjerg Plads, centrum for de studerendes vigtigste faciliteter. Det er også her, der løber en nedlagt bæk gennem bygningen, hvor toiletterne er overfyldte, og hvor øllet flyder, mens stærke venskaber knyttes i Nexus.

Bygningen ved Solbjerg Plads ligger lige ved Frederiksberg Metrostation og Frederiksbergcenteret. Bygningen summer af liv og aktivitet fra årle til silde. Der er åbent fra 7.30 morgen til 23, fra 8 til 22 i weekenden og endda fra 10 til 22 på helligdage – oh jo…

Skal vi ikke lige tage kantinen for givet – Spisestuerne på CBS har nemlig filialer i langt de fleste af bygningerne.

Campus Desk og den praktiske hjælpsomhed
I Solbjerg Plads’ forhal finder du din livlinje: Campus Desk. Her kan du altid få hjælp af de rare medarbejdere til studielivsnødvendigheder som:

Computerhjælp – hvad enten det drejer sig om opsætning af programmer, at komme på nettet eller hjælp til at hitte ud af alle andre CBS-relevante it-kyndige mysterier.

At få udleveret dit studiekort (efter du har taget et foto af dig selv i den dertil indrettede stand på 1. sal i computerrummet inde på biblioteket).

Dine tabte ting og sager kan ligeledes afhentes – de altid smilende medarbejdere passer på dine ting, indtil de overdrages til politiets hittegodskontor en gang hver tredje måned. Hovedsageligt meldes der om tabte trusser, enkelte sko og til tider et dankort eller to… og hvem ved, om man en dag vil have sine trusser igen?

Drejer det sig om din bortkomne pc, taske eller mobiltelefon, er det også HER, du skal henvende dig. Men dem kan du lige så godt anse for borte for evigt på forhånd – det kan ikke siges tydeligt eller tit nok: DU SKAL PASSE PÅ DINE TING!

Sidst men ikke mindst hjælper de i Campus Desk gerne alle studerende, som ønsker det, med at få sat studiekortet op til at virke som adgangskort til Porcelænshavens lokaler – det er nemlig her, du kan udsætte dig selv og dine medstuderende for en ’all nighter’. (link Porcelænshaven-artikel)

Biblioteket og den faglige hjælpsomhed
Der er ingen dumme spørgsmål, man kan stille medarbejderne i Campus Desk på Solbjerg Plads – måske med undtagelse af: ”Hvor er biblioteket?”. Indgangen ligger også i SP-bygningens forhal. Biblioteket indeholder:

Et reelt lånerbibliotek, hvor man kan låne via sit studiekort (det får man sat op i skranken inde i selve biblioteket).

En læsesal i flere etager (pssst… her er det et rigtig godt fif at booke læseplads i god tid – det kan man gøre gennem dette link.

Der er endda muligt for den overbebyrdede studerende at låne et opbevaringsskab – også hvis man skal på juleferie med hele bagagen på slæb. Man skal bare henvende sig i bibliotekets skranke.

Sidst men ikke mindst er det her (og i Dalgas Have), du kan sætte dit studiekort op til printerkort – en meget smart og nem løsning, hvor man til venstre for indgangen i biblioteket kan overføre penge fra sit dankort til sit studiekort. På den måde kan du automatisk printe på alle CBS Campus’ printere (sort/hvid til 60 øre pr. side, og farveprint til 1,25 kr. pr. side). Selve printerne kan du på SP finde på bibliotekets 2. sal.

Academic Books til de analoge samlere
Er du ikke til at låne bøger, kan du i stedet købe dine egne specifikt til dit studie ved slå et smut forbi Academic Books, som er CBS’ egen boghandel. Her får du som studerende rabatter og forudbestilte bogpakker, og de søde ekspedienter hjælper dig gerne, hvis du er lidt forvirret og usikker på dine bogvalg.

Student Hub – din indgang til studievejledningen
Ud over de mest basale faciliteter for de studerende på CBS huser SP også en af skolens 3 Student Hubs. Det er stedet, hvor du kan få hjælp, råd og vejleding fra studievejledere omkring SU, eksaminer, sygdom og valgfag. Ud over de gængse spørgsmål er Student Hub på SP’s særlige force det studievejledningsorienterede.

Career Center – din adgang til bedre økonomi
Er du kun til bøger på det resultatorienterede plan, er CBS’ Career Center et direkte link til erhvervslivet. Det ligger lidt dybere inde i bygningen ad Studenterstrøget (midtergangen i stueetagen) og er prydet med virksomhedslogoer, så du misser det næppe.

Her er den målrettede netværksspekulant altid velkommen til en uforpligtende snak eller gode råd om at finde studiejob eller karriereorienteringen af ens uddannelse, og man kan endda bestille tid til hjælp med CV’ets evolution.

For lige som at understrege, hvor kontante de kerneøkonomiske aspekter af ydelsen kan være, er det lige ved siden af Career Center, man finder CBS’ eneste hæveautomat!!!

CBS Students – hvis du vil eje CBS
Har du ikke så mange spørgsmål, men tværtimod en masse ideer, så er CBS Students lige stedet for dig. Kontoret for CBS’ studenterorganisation, som tager problemstillinger op og kæmper de studerendes sag – intet problem for småt, ingen udfordring for stor – er belejligt nok at finde ved CBS’ bagindgang op mod Kilen og Café Nexus.

Café Nexus – dit lokale, festlige vandingshul
Sidst – men absolut ikke mindst vigtigt – finder man Café Nexus beliggende i et hjørne af Studenterstrøget (kig eventuelt bagved den blå stensofa). Festerne her kan ikke beskrives, de skal opleves! Men vi kan røbe så meget som at sige, at en fadøl koster 12,50 kr. i happy-hour, og at man i hverdagene endda også kan købe kaffe, te, kage med mere.

Rigtigt festligt bliver det som hovedregel hver torsdag – fra studiedagen slutter helt frem til klokken 2. Nexus er stedét for nye bekendtskaber og – hvem ved – muligvis en lille romance med en medstuderende.