Speciale-matchmaking gav case-virksomhed og projektansættelse

Skrevet af Marie Koustrup Frandsen, PRME - Foto: © Sergio Hayashi | Dreamstime.com - 8. oktober 2014 - 8:510 kommentarer
Så er der igen mulighed for at finde en virksomhed, man kan matche med sit CSR-speciale, og som kan matche ens CSR-speciale.

Den 20. november kan du møde potentielle case-virksomheder til dit speciale med fokus på bæredygtighed eller CSR, og det kan give bonus i forhold til karrieren viser erfaringen.

Matchede med Dampvaskerierne

Som studerende på cand.merc. (kom) deltog Árni Jóhan Petersen i match-making-arrangementet i februar 2013. Det skabte grundlaget for et specialesamarbejde med De Forenede Dampvaskerier efterfulgt af et halvt års projektansættelse.

- Vi var i gang med at identificere cases, som kunne være interessante eksempler i vores speciale. Vi valgte emne efter interesse og landede på CSR. Og lige pludselig var CBS´ match-making event der. Det passede perfekt, fortæller Árni.

Árni og hans specialemakker deltog og det lykkedes for dem at få De Forenede Dampvaskerier A/S (DFD) som samarbejdspartner. Det var en virksomhed med interessante udfordringer, som matchede fokus i specialet.

- Samarbejdet med DFD var godt og vores afhandling blev et solidt produkt, hvor praktiske udfordringer og muligheder satte teorierne på en prøve.

Projektansættelse og praktisk erfaring oven i hatten

Árni præsenterede specialet for DFD og det fik han bonus ud af, da virksomheden efterfølgende tilbød ham en projektansættelse, hvor han skulle arbejde videre med nogle af tankerne kandidatafhandlingen.

- Jeg tog selvfølgelig chancen og det gav mig seks måneders praktisk erfaring, som jeg lærte meget af, siger han.

I seks måneder videreudviklede Árni DFD’s CSR-strategi og udarbejdede nogle kommunikative produkter i form af storytelling. Disse historier blev hentet i virksomhedens daglige praksis og skulle fortælle relevante interne/eksterne interessenter, hvad CSR betød for DFD.

I dag er Árni ph.d.-studerende ved CBS Centre for CSR

Forskellige virksomheder med mange muligheder

Til match-making-arrangementet den 20. november kan du blandt andet møde:

KLS Grafisk Hus
Københavns Madhus
ISS
Topdanmark
LiqTech
UNOPS
Grue + Hornstrup
Danske Havne

Når du tilmelder dig skal du prioritere, hvilke virksomheder du helst vil møde.

Der er rig mulighed for at kombinere CSR-området med dine kompetencer og interesser inden for eksempelvis marketing, forretningsudvikling, finansiering eller kommunikation og du behøver derfor ikke at være CSR-specialist. Tag et godt kig på virksomhederne, de har alle rigtig spændende udfordringer.

Unik mulighed for at afprøve dine ideer

Til eventet møder du to virksomheder i 25 minutter af gangen, enten alene eller sammen med en anden specialestuderende/gruppe. Du har derfor virksomhedernes opmærksomhed, og en unik mulighed for at drøfte potentielle emner, og få lagt grundstenene for et fremtidigt samarbejde. Vær klar på at udfordre og blive udfordret.

Hvordan melder jeg mig til?

Du kan ansøge om at deltage i arrangementet via www.prme.cbs.dk/casematch. Dette skal ske inden onsdag d. 12. november 2014.