Specialet om socialøkonomi blev fortalt på 15 minutter

Skrevet af Jørn Albertus - Foto: Jørn Albertus - 13. juni 2014 - 12:510 kommentarer
Naima i aktion på scenen i Specialesalonen. Se præsentationen ved at klikke på billedet.

Idealistiske Naima Yasin fik gjort tilhørerne begejstrede, da hun på Folkemødet peptalkede om sin kandidatafhandling, der handler om en type virksomheder, der gør verden bedre og tjener penge på det.

Med små lapper papir som eneste støtte tryllebandt hun tilskuerne i Ungdomsbureauets Specialesalon  et kvarters tid.

Der var ikke noget med PowerPoint og den slags, men retorikken sad i skabet og Naima var overbevisende, så der blev klappet igennem, da Naima Yasin var færdig med at fortælle og besvare spørgsmål om sit speciale, og konferencieren fra Ungdomsbureauets Specialesalon  takkede Naima for et ”inspirerende oplæg”, som Naima lige havde sluttet af med idealistisk pathos:

- Jeg ser frem til den nære fremtid, hvor innovative velfærdspionerer og samfundsansvarlige kapitalister baner vej for sociale og miljømæssige samfundsløsninger, hvor altruisme og næstekærlighed går hånd i hånd med økonomisk vækst.

Du kan se hele Naimas præsentation ved at klikke på billedet ovenfor.

Det er bare en måneds tid siden, Naima endelig modtog beviset for sine studier på CBS, som hun afsluttede med sin kandidatafhandling i december. Det går ikke altid så hurtigt på CBS, men der var heldigvis nogen, der stadig kunne huske Naima for hendes speciale var blevet anbefalet som noget, man kunne tale om i Specialesalonen i Ungdomsbureauets telt på Folkemødet på Bornholm.

- Det var fedt at få mulighed for at præsentere det, jeg har lavet og komme bredere ud med det, men jeg var da lidt nervøs før præsentationen, fortæller en glad Naima over en kold fadbamse efter præsentationen.

32 afhandlinger præsenteres på 32 kvarter

Hver år afleveres der intet mindre end 15.000 specialer i Danmark uden at det vækker nogen særlig opsigt, og det er jeg egentlig lidt mærkeligt.

Med det ny initiativ, Specialesalonen, får 32 tidligere specialeskrivere et kvarter hver til at fortælle om det, de nu har gået og brændt for i det seneste års tid på de universiteter, de nu kommer fra.

RUC, CBS og DM står bag Specialesalonen, som drives af Ungdomsbureauet, der er en organisation, der har som fornemste opgave at give unge mulighed for at komme til orde .

Er bæredygtige og tjener penge

Naimas kandidatafhandling handler om socialøkonomiske virksomheder. Det er virksomheder, der både skaber social og økonomisk værdi, er bæredygtige, og tjener penge på det uden at få tilskud fra det offentlige. Disse virksomheder skaber værdi ved at hjælpe mennesker med forskellige former for handicap og lidelser.

Socialøkonomiske virksomheder er oftest startet af ildsjæle, der tidligere har arbejdet inden for det sociale område, men som er blevet irriterede over, at man indenfor det offentlige ofte bare gemmer de handicappede væk i stedet for at hjælpe dem i gang med et arbejde, og på den baggrund er de så blevet sociale iværksættere.

Casevirksomhederne i Naimas afhandling er Allehånde Køkken , Glad fonden  og Haverefugiet.

- Hovedkonklusionen i mit speciale er, at virksomheder godt kan arbejde på to slags værdiskabelse på samme tid, men de skal helst have gjort det fra begyndelsen, fortæller Naima.

Jobsøgende med rigtig mange ansøgninger

Naima har endnu ikke haft held til at finde et job efter, hun blev færdig, selv om hun har været til samtaler mange mange ansøgninger. Hun er dog sikker på, at hun nok skal finde det rette job.

- Jeg er ikke en typisk CBS’er og jeg har ikke en femårskarriereplan, men jeg drømmer om at finde job i en virksomhed, hvor man tjener penge med omtanke og ved at gøre noget godt, siger Naima, som OBSERVER gerne giver den bedste anbefaling med på vejen.

Naima har også huseret i OBSERVERs redaktion. Vi – to gamle sure redaktører - ansatte hende uden, at hun havde noget som helst journalistisk erfaring, men til gengæld masser af gå-på-mod, inititativ og en rigtig vindende personlighed. Hun har sikkert lige så gode anbefalinger fra Nexus, hvor hun også har arbejdet og ikke mindst Dansic, hvor hun har været særdeles aktiv over årerne.

Vi vedhæfter - lidt utraditionelt - Naimas utraditionelle cv. Det kunne jo ske, at du kendte til det helt rigtige job til hende. Hun er i hvert fald god til at præsentere det, hun brænder for.

 

BilagStørrelse
PDF icon naima_cv_ig_intera.pdf127,2 KB