Students’ jagt på kandidater er gået ind

Skrevet af Sidsel Green - 28. september 2015 - 11:500 kommentarer
Nu er det snart, hvis du skal være en af CBS Students mange kandidater til styrelsesvalget og kæmpe for kvaliteten i CBS' uddannelser.

Vil du gerne være med til at gøre en forskel på dit studie eller på CBS og samtidigt få værdifuld erfaring på CV’et? Sådan spørger CBS Students, når de i denne uge starter optakten til årets største studenterpolitiske begivenhed: universitetsvalget. 

Hvert år en uge i november køres der valgkampagne på livet løs på CBS. Det skyldes, at studerende på tværs af linjer og årgange stiller op til studienævn, Akademisk Råd og Bestyrelsen, for at indflydelse og være med til at ændre tingene på CBS.

Men før der kan blive et valg, skal der naturligvis være kandidater, der stiller op, som man kan vælge imellem.

RunOr… er vanen tro navnet på CBS Students’ kampagne, som skal få de studerende på CBS til at søge indflydelse ved at stille op til universitetsvalget gennem CBS Students. Og ifølge næstformand Ida Boe er der flere grunde til, at det er en god idé:

Med til at sikre de studerendes indflydelse

- Der er mange studerende, der spørger, hvorfor de skal stille op gennem CBS Students til universitetsvalget. Først og fremmest, skal man gøre det, fordi vi er stærkere sammen, siger Ida Boe og fortsætter:

- CBS Students har masser af forhandlinger med CBS’ ledelse og andre interessenter, og det giver et langt bedre mandat, når vi studerende kan stå samlet om for eksempel at kræve bedre undervisning, flere gruppelokaler og lignende.

Næstformanden påpeger, at CBS Students samtidigt afholder en del events og seminarer for deres indvalgte, så de kan netværke og dygtiggøre sig, hvilket er en stor del af det at være indvalgt i universitetets organer.

- Og vigtigst af alt, så er vi er en politisk uafhængig organisation, der kæmper for samtlige af CBS’ studerende, understreger hun.

Studienævnserfaring er relevant erfaring

Næstformanden har altså masser af gode grunde til, hvorfor man skal stille op gennem CBS Students. Men hvorfor stille op til universitetsvalget i det hele taget? For er studenterpolitik ikke bare en kedelig omgang, der ikke har noget som helst med virkeligheden at gøre?

Bestemt ikke, lyder svaret fra Thomas Skinnerup, projektleder på RunOr…-kampagnen, samt indvalgt i HA-Almens studienævn.

- Umiddelbart kan man tænke, at studienævnsarbejde ikke har så meget med virkeligheden at gøre, men det er ikke rigtigt, siger Thomas Skinnerup, og påpeger:

- Man lærer en masse om at sidde i en bestyrelse og at argumentere for sin sag, og så er man jo reelt med til at ændre nogle ting, hvilket virkeligt er en fed følelse.

God forberedelse til dansk erhvervsliv

Den pointe prøvede CBS Students at understrege, da de for nyligt inviterede til studienævnsseminar, hvor Emil Fuglsang, management consultant i Quartz & Co og tidligere studienævnsindvalgt på IBP, var inviteret.

Ved seminaret pointerede Emil Fuglsang, at han nok først efter sit arbejde i studienævnet kunne se, hvor meget han reelt havde fået ud af det – ikke mindst fordi virksomhederne i Danmark typisk er ekstremt demokratiske.

- Derfor skal man slet ikke undervurdere sine kompetencer inden for forhandling, forberedelse og alliance – kompetencer, man alle sammen opbygger i arbejdet i studienævn, Akademisk Råd og bestyrelsen, fortæller Thomas Skinnerup. 

Hvordan er det nu lige det er?

Men hvordan er det nu lige det er? Hvad er for eksempel forskellen på et studienævn og Akademisk Råd, og hvad kræver det af en at stille op? Det vil RunOr… kampagnen forhåbentligt gøre de studerende klogere på.

- For de interesserede afholder vi infomøder den 6. og 7. oktober, henholdsvis klokken 17.15 og 15.20. Man er desuden altid velkommen på CBS Students’ kontor. Og så prøver vi gennem kampagnen naturligvis at oplyse så mange som muligt om, hvad universitetsvalget egentligt handler om, fortæller Ida Boe.

Medindflydelse lige nu er alfa omega

Oplysning er netop nøgleordet for årets kampagne. For det allervigtigste for CBS Students er at nå ud til så mange studerende som overhovedet muligt.

- RunOr… kampagnen i år bliver sjov og festlig. Men når det så er sagt, så er det langt vigtigere for os, at vi får oplyst om, hvad universitetsvalget er, og hvordan de forskellige organer fungerer, end at lave en masse events og sjove videoer, fortæller Ida Boe, og fortsætter:

- Vi vil gerne gøre de studerende mere skarpe på betydningen af universitetsvalget. For særligt i disse sparetider er det ikke bare lidt vigtigt, at vi studerende står sammen og kæmper om kvaliteten af vores uddannelse. Det er alfa omega!

Interesseret i at stille op eller høre næremere om universitetsvalget? Skriv til runor@cbsstudents.dk