Studerende: Kom gratis til DANSIC15 den 12. marts

Skrevet af Christian Guldberg, DANSIC - 4. marts 2015 - 11:450 kommentarer
Fra sidste års DANSIC-konference.

Danish Social Innovation Club (DANSIC) inviterer københavnere til heldagskonference om social innovation og iværksætteri i socialt udsatte boligområder med internationalt anerkendte talere og iværksættere.

Studerende kan komme gratis med til konferencen DANSIC15 Urban Uplift, hvor  DANSIC lægger op til debat om social innovation torsdag den 12. marts i Københavns Universitets Festsal.

Konferencens tema er væsentligt anderledes end tidligere DANSIC-konferencer,  idet oplæg, workshops, diskussioner og debatter vil tage udgangspunkt  i én konkret samfundsudfordring.

DANSIC15 Urban Uplift fokuserer på udfordringerne  i socialt udsatte boligområder,  som oftest overses som en vigtig ressource i udviklingen af en bæredygtig by. Der er behov for nytænkning og mod til at indgå nye partnerskaber, hvis man skal udnytte det sociale, miljømæssige og økonomiske vækstpotentiale, der ligger i socialt udsatte boligområder.

- På DANSIC15 Urban Uplift, inviterer vi ikke blot de 300 studerende som deltagere, men som aktører. Fokus for årets konference er ikke alene at tale om samfundsudfordringerne – på DANSIC15 vil vi gøre det muligt at handle på dem. siger Casper Quvang Hansen, formand for DANSIC.

500 talere

Til konferencen, der finder sted i Københavns Universitets Festsal og området omkring Frue Plads den 12. marts fra kl. 08.00 kan du høre debatter og oplæg af mere end 50 talere fra ind- og udland.

Du kan blandt andet møde Nicola Bacon, Founding Director hos den britiske organisation Social Life, som arbejder med byplanlægning og socialt udsatte boligområder  i et socialt innovativt perspektiv og medlem af Folketinget og forhenværende miljøminister Ida Auken fra Det Radikale Venstre.

I Idas egenskab som Young Global Shaper vil hun fortælle om cirkulær økonomi og hvordan vi kan låne, bytte og lease os til bæredygtighed.

Resultat af kæmpe frivilligindsats

Konferencen er hovedproduktet af over 17.000 frivillige timers arbejde af 45 studerende, som tænder helt vildt på tanken om at skabe et mere socialt og bæredygtigt  samfund på en økonomisk ansvarlig måde.

Undervejs på konferencen vil deltagerne blive delt op i mindre grupper, hvor det tværfaglige samarbejde for alvor får lov at blomstre.

- Ved at få de studerende til at arbejde sammen på tværs af universiteter og studieretninger, åbner vi for samarbejder som kan række langt ud over deres vanetænkning – vi vil have de studerende til at tænke ud af boksen for at få en række nye perspektiver på en særdeles relevant og kompleks problemstilling,” siger Casper Quvang Hansen.

Konferencen er gratis for studerende og prisen for øvrige deltagere er 2.000 kroner. Se mere på http://dansic.org/#testimonials.

Info 

Om DANSIC

Danish Social Innovation Club er en frivillig non-profit  organisation, som ønsker at inspirere til socialt iværksætteri og social innovation for at skabe et mere bæredygtigt  samfund i såvel sociale som miljømæssige sammenhænge. Organisationen er drevet af 45 ambitiøse studerende, som tilsammen lægger over 17.000 frivillige timer årligt for at inspirere til at skabe et bedre samfund, fordi vi tror på, at social innovation og socialt iværksætteri er vitalt for at holde fast i en stærk velfærd i fremtidens konkurrencestat.