To studerende vil puste liv i ledelse med CBS Talks

Skrevet af Sofie Kragh Ingvorsen - Foto: Henriette Frausing - 27. januar 2014 - 11:241 kommentar
Initiativtagere Mikkel Broeng Jacobsgaard og Sebastian von Wildenrath Løvgreen, ville høre mere om ledelse - fra kilderne selv. Så de dannede CBS Talks.

CBS har fået en ny studenterorganisation, CBS Talks. De to stiftere brænder for at introducere mere ledelse for de CBS-studerende og har en klar forventning om, at deres nye tiltag bliver en succes. Den foreløbige interesse fra de studerende tyder på, at forventningerne nok skal holde stik.

En idé om ledelse og inspiration fra TED-talks
Sidste sommer fik Mikkel Broeng Jacobsgaard og Sebastian von Wildenrath Løvgreen en god ide. De to kender hinanden fra gymnasietiden og læser nu henholdsvis HA(almen) og International Business and Politics på fjerde semester. Og det er de glade for.

Alligevel syntes de, at der manglede noget.

- Vi syntes, at der var for få fag med ledelsesperspektiv på CBS. Derfor opstod ideen om at invitere ledere fra erhvervslivet til at komme og give deres bud på, hvordan man motiverer sig selv og sine medarbejdere til at nå langt, fortæller Mikkel Broeng Jacobsgaard.

Netop den ide er nu blevet til CBS Talks, der skal hoste 3-4 events per semester. Her vil udvalgte ledere gæste CBS og dele deres perspektiver på ledelse ganske gratis for interesserede studerende.

CBS Talks minder således lidt om det koncept, vi kender fra TED-talks (technology, entertainment and design, red.), hvor udvalgte talere giver deres bud på et emne eller en ide, som er værd at dele med et publikum. Alle events foregår i øvrigt på engelsk.

Allerede før start – 1.200 ’Likes’ på 2 uger
CBS Talks har været på vej siden efteråret. Men først for to uger siden gik konceptet i luften med en Facebookside, hvor interesserede kan tilmelde sig og holde sig orienteret om kommende events.

Allerede nu har CBS Talks' Facebook-side mere end 1.200 likes, og der er stor interesse at spore fra både studerende og endda også fra erhvervslivet.

- Det viste sig meget hurtigt, at der er mange studerende, som virker lige så begejstrede for at høre om ledelse, som vi er, fortæller Sebastian von Wildenrath Løvgreen og fortsætter:

- Det var også meget nemmere, end vi troede, at få overbevist ledere om at komme til CBS og fortælle om ledelsesstil. Vi er endda blevet kontaktet af personer fra erhvervslivet, som ønsker at komme og præsentere.

Forskellige ledere og ambitiøse målsætninger
Indtil videre har CBS Talks alle udsigter til at blive en succes. Programmet for events ligger klart frem til sommerferien, og den første taler bliver Lars Seier Christensen, CEO for Saxo Bank, og det bliver på torsdag den 13. marts klokken 16.

Lars Seier Christensen er blandt andet er kendt for sin kontroversielle og liberale tilgang i erhvervslivet, men de to stiftere har ingen intentioner om udelukkende at holde den linje for fremtidige talere.

- Lars Seier Christensen er et personligt idol, og han er en utrolig dygtig taler. Derfor var han den perfekte første taler, forklarer Mikkel Broeng Jacobsgaard.

- Men vores mål er at præsentere publikum for meget forskellige ledere. Fokus for vores events er ledelse og ikke politik, tilføjer Sebastian von Wildenrath Løvgreen.

De to stiftere har også planer om at kunne tiltrække udenlandske navne til deres events i fremtiden og om at samarbejde med andre studenterorganisationer på CBS for at holde events.

Hvis du er blevet nysgerrig, og vil læse mere om CBS Talks og tilmelding, kan du finde mere info på CBS Talks’ Facebook-side.

Kommentarer

Det virker meget spændende! Glæder mig til at komme til deres events! Godt initiativ!

Hvad synes du?