Studieadministrativ ministerstorm

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - 8. januar 2009 - 16:570 kommentarer

Gårsdagens indslag i DR’s radioaviser om fejl med karakterer og i eksamensbeviser på CBS udviklede sig gennem i dag, torsdag den 8. januar, til et politisk problem for videnskabsminister Helge Sander. Ministeren kritiseres for at have kendt til problemerne i CBS’ studieadministration længe uden – som ellers lovet – at have undersøgt dem nærmere. Helge Sander afviser.

Videnskabsminister i krydsild
Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, påpegede over for DR, at han flere gange gennem de seneste 10 måneder har gjort ministeren opmærksom på problemer med CBS' administration, og at Helge Sander allerede dengang lovede at få lavet en redegørelse – selv om ministeren i går sagde til P3 Nyheder, at han aldrig havde hørt om sagen før.

Det har fået Jonas Dahl, sundheds- og universitetsordfører for SF, til at give udtryk for, at Helge Sander skylder en alvorlig undskyldning og bør overveje, om han politisk kan holde til kritikken

- Vi kan ikke have en minister, der ikke har styr på sit ministerium og på, hvad han har sagt tidligere, udtalte Jonas Dahl i dag til P3Nyheder.

Videnskabsminister Helge Sander fastholder, at han ikke tidligere har hørt noget om forkert registrering af karakterer på CBS og vil derfor ikke undskylde.

Skærpet semantik om CBS
Som sagen skrider frem, skærpes DR’s semantik om problemerne. I dag konstateres det på DR’s hjemmeside, at der drejer sig om ”kaotiske forhold på CBS”. Og Dansk folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, gentager nu sit krav fra for 10 måneder siden om, at CBS skal sættes under administration – hvis ikke der er bragt orden i sagerne inden for et politisk fastsat tidsrum.

CBS ikke alene om karakterfejl
I mellemtiden er det kommer frem, at det ikke kun er på CBS, der forekommer fejl i de studerendes karakterer. Også på RUC har der været eksempler på manglede karakterer i eksamensbeviser og at studerende har fået anført karakterer og fag, som de ikke har taget.