Tag en dansk double degree i Kina

Skrevet af Naima Yasin Abdi - 5. december 2011 - 12:341 kommentar
Hvis det moderne Kina står øverst på ønskeseddelen for karrieren efter endt uddannelse, kunne man overveje at tage sin kandidatgrad der.

Har du også leget med ideen om at studere i Kina? CBS og de andre danske universiteter er gået sammen med et førende kinesisk universitet om at etablere et nyt, dansk-kinesisk universitetscenter. Samarbejdet betyder, at 50 danske studerende hvert år får mulighed for at rejse til Kina og læse en 2-årig, dansk kandidatuddannelse sammen med kinesiske studerende.

Er du CBS-studerende, og vil du gerne tage din kandidatgrad i Kina?
Sino-Danish Center For Education and Research (SDC) afholder et infomøde for interesserede CBS studerende på onsdag den 7. december om netop denne mulighed.

Ved infomødet vil blandt andre Søren Walbum Høst, akademisk medarbejder ved SDC, fortælle om, hvordan Kina byder på optimale uddannelses- og karrieremuligheder for studerende, der har eventyr i blodet. De studerende vil nemlig få mulighed for at arbejde med de største og vigtigste globale udfordringer i et internationalt studiemiljø med tæt kontakt til førende danske virksomheder. Der er efterhånden omkring 450 danske virksomheder, der har aktiviteter i Kina.

To CBS-relevante uddannelser
I 2012 udbydes der blandt andet to kandidatuddannelser, som CBS er dansk tovholder på – en i Innovation Management og en i Social Development & Public Management. Disse uddannelser vil give muligheden for at få en dobbeltgrad – det vil sige en kandidatgrad fra både det danske og det kinesiske universitet.

Læser man Social Development & Public Management, får man altså en kandidat fra både CBS og GUCAS, det kinesiske universitet. Vælger man Innovation Management, får man en kandidat fra Aalborg Universitet og GUCAS. CBS-studerende vil, afhængigt af deres bachelors sammensætning, være kvalificerede til begge disse uddannelser.

Masser af hjælp at hente for dem, der tager springet
Uddannelserne er gratis for danske studerende – det vil sige ingen tuition fees, og dermed ingen jagt på legater. Man skal heller ikke bøvle med at få meritoverført fag, noget som ellers kan være en lang, bureaukratisk proces, når man tager en del af sin uddannelse i udlandet.

Endelig bliver de studerende ’holdt lidt mere i hånden’ end andre studerende, der rejser ud individuelt. Der er blandt andet intromøder inden afrejse, SDC hjælper med at finde bolig, der vil blive tilbudt undervisning i kinesisk sprog og kultur samt hjælp til at finde andre fritidstilbud, og så vil man kunne få hjælp og vejledning fra SDC-sekretariatet til praktiske ting som visumansøgning osv.
 

Info 

FAKTA om de nye uddannelser:

Uddannelserne er SU-berettigede

Uddannelserne er gratis

Ansøgning sker gennem det danske universitet, der står for uddannelsen
Sproget på uddannelserne er engelsk

Universiteterne samarbejder tæt med virksomheder og organisationer med afdelinger i Kina for at tilbyde studerende projektarbejde og relevante praktikophold

Man får både en kandidatgrad fra et dansk universitet og en grad fra det kinesiske samarbejdsuniversitet

Universiteterne sørger for ekstra-hurtig behandling af ansøgningerne, så der er god tid til at søge visum og planlægge rejsen

Informationsmøde
Onsdag den 7. december fra klokken 10 til 12.
Lokale SPs16, Solbjerg Plads 3
Deltagelse er gratis

Kommentarer

Fin artikel - én fejl: CBS er kun "dansk tovholder" på PMSD - Cand. Soc. uddannelsen. Den anden nævnte uddannelse, en Cand. Merc. i Innovation Management, er koordineret fra Aalborg. Vi samarbejder dog med Aalborg (samt KU og AU) om begge to.
Og man kunne tilføje: den kinesiske partner, GUCAS, som betyder Graduate University of the Chinese Academy of Science, er et kæmpestort kinesisk eliteuniversitet. Udover GUCAS indgår undervisere fra fire-fem kinesiske topuniversiteter i uddannelsesprogrammerne.

Hvad synes du?