Talentmesse for dig med interesse for Kina

Skrevet af Jannick Friis Christensen - Foto: Digitalstormcinema | Dreamstime.com - 5. marts 2014 - 11:420 kommentarer
Copenhagen Business Confucius Institute inviterer til gratis talentmesse for studerende og virksomheder fra både Danmark og Kina torsdag den 27. marts i Ovnshallen i Porcelænshaven fra kl. 15:00 til 18:30

Kom med til talentmesse den 27. marts, hvor Copenhagen Business Confucius Institute (CBCI) sætter fokus på mulighederne i det dansk-kinesiske samarbejde. Arrangementet har til formål at skabe dialog mellem studerende og danske og kinesiske virksomheder og er ganske gratis.

Kina er blevet det helt store buzz word – især inden for business og således naturligvis også på CBS, hvor man som studerende i løbet af et semester typisk støder på adskillige arrangementer med kineserne som omdrejningspunkt.

Men hvad skal der egentlig til for at gøre forretning med kineserne, og hvordan gør man sig som studerende attraktiv for kinesiske virksomheder såvel som for danske virksomheder med Kina-aktiviteter?

Det er nogle af de spørgsmål, du (forhåbentlig) vil få svar på, når Copenhagen Business Confucius Institute (CBCI) inviterer til talentmesse for studerende og virksomheder fra både Danmark og Kina.

Dansk-kinesisk samarbejde skaber jobs
Arrangementet ”Mind the Gap” med undertitlen ”Hiring the right talent for business with China” er stablet på benene for at udforske de muligheder, det dansk-kinesiske samarbejde giver.

Det kinesiske økonomiske mirakel rykker nemlig stille og roligt ind over de danske grænser i form af investeringer, og det vil på sigt også generere en masse job her i landet, som skal besættes af de bedst kvalificerede medarbejdere, lyder det fra projektleder på CBCI Jonas Bay Flintegård.

- Der er over 500 danske virksomheder etableret i Kina og på nuværende tidspunkt knap 100 kinesiske virksomheder repræsenteret i Danmark, så arrangementet er egentlig blevet aktuelt, fordi der mangler en platform til dialog mellem virksomhederne og de studerende, hvad enten de så er danske eller kinesiske, fortæller han.

Ud over danske virksomheder som Vestas og House of Amber vil der derfor også til arrangementet være deltagelse fra kinesiske virksomheder som Addasound og Genomics – som det nok er de færreste studerende, der har kendskab til på forhånd.

Studerende efterspørger konkrete Kina-arrangementer
Foruden de obligatoriske virksomhedsstande og taler er der på talentmessen også sat tid af til, at man kan udbygge sit netværk (关系-guanxi), hvilket er alfa omega i kinesisk forretningskultur.

Initiativet til messen kommer fra studerende, som konstant får tudet ørerne fulde om verdens nu andenstørste økonomi, Kina, men som savner noget konkret at rive i.

Det kan Jonas Bay Flintegård godt nikke genkendende til. Han har nemlig selv læst kinesisk på MSc (BLC) koncentrationen Business and Development Studies.

- Mens man lærer kinesisk, kan man godt savne noget konkret at forholde sig til, for hvad kan man egentlig bruge sproget til?, spørger han.

Samtidig slår han fast, at arrangementet er for alle studerende uanset studiemæssig baggrund.

- For CBCI handler det i bund og grund om at skabe et mødested, hvor studerende og erhvervslivet mødes, så de studerende kan tilpasse deres færdigheder, mens de stadig er under uddannelse.

Talentmessen, der er blevet til i samarbejde med blandt andre KU og Danish-Chinese Business Forum, finder sted torsdag den 27. marts i Ovnshallen i Porcelænshaven fra klokken 15:00 til 18:30 og inkluderer en musikalsk optræden af Music Confucius Institute fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Du kan læse mere på Facebook og tilmelde dig her. Det er gratis at deltage.