TDC er årets (fagligt bredere) CBS CC case

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Philip René Gamél Høpner - 2. marts 2016 - 14:220 kommentarer
TDC Group's administrerende direktør Pernille Ehrenbjerg og Jens Aaløse, koncerndirektør for TDC Channels, tog sig lige en CBS CASE Competition-selfie fra det fyldte auditorium.

Det blev helt og aldeles liberaliserede TDC Group, der blev fokus for CBS Case Competition 2016 (CBS CC ’16). Og mens konkurrencen står på, har telco-operatøren fyldt både Solbjerg Plads’ studenterstrøg og kalenderen ugen ud.

Da CBS CC’s Steering Committee valgte TDC Group som case her i ’16, var det, fordi den Danmarks-baserede teleaktørs problemstilling både er højaktuel og klassisk i vores stadig mere digitaliserede og forbundne verden.

Telesektorens mange udbydere og den hastige udvikling i både teknologi og teknologiens anvendelse gør, at konkurrencen er ufattelig hård, og at det bliver stadig sværere at hente et overskud hjem.

Ved lanceringen af årets Case Company gav TDC Groups administrerende direktør Pernille Ehrenbjerg udtryk for, at man i TDC var beærede over at være blevet valgt. Selv om TDC Group netop lancerede en ny strategi i sidste måned, bød hun yderligere input til forbedring af forretningen og produktudviklingen mere end velkommen.

Man kan se CBS CC ’16 case-videoen her – og hvis man er særligt interesseret, kan man downloade selve casen som pdf her.

Digital TDC-chill på Solbjerg Plads’ studenterstrøg

- TDC har været engageret gennem hele processen og har stillet op med virkelig mange medarbejdere her på Solbjerg Plads, fortæller Jannike Munkholm, der er CBS CC ’16’s marketing- og presseansvarlige, mens hun peger ud over studenterstrøgets mange lounge-øer og skærme.

Det er da også den fulde vifte af TDC Groups selskaber, der har stillet enten lounge-øer eller stande op – med skærme frem for plancher for at understrege, at det er en aldeles digital forretningsportefølje, der er tale om.

TDC's streamingtjeneste Blockbuster kører resten af ugen en selfie-konkurrence med en iPhone 6 som hovedpræmie. Vil man være mere faglig og professionel end det, kan man snakke med repræsentanter for TDC Erhvervs Graduate Programme foran biblioteket både onsdag og fredag.

Torsdag morgen stiller Fullrates operations-direktør Haktan Bulut op og fortæller, hvordan man bygger en opstartvirksomhed, og senere på formiddagen kan man møde onlineteleselskabet Telmores administrerende direktør Jens Grønlund Nielsen i Telmores lounge.

Eller man kan høre Jacob Zentio Larsen, Vice President for TV Product Management & Technology at TDC Group, fortælle om fremtidens tv-underholdning i SP 208 auditorium fra klokken 12 frem.

Torsdag eftermiddag står den på biograf og popcorn ved YouSee Cinema, det viser den potentielt CBS-relevante Oscar-vinder for bedste bog-filmatisering ’The Big Short’ om finanskrisen. Endelig leverer TDC både DJ og muffins i forhallen, mens man venter på at komme ind til finalen.

Bredere faglighed præger årets case

- Der er to større forskelle mellem årets case competition og tidligere. Den vigtigste er nok, at casen i år ikke er så fokuseret på finansiering og ’hard core’ økonomistuderende, fortæller Jannike Munkholm og begrunder:

- Vi ville gerne åbne op for en bredere faglighed, så vi især med CBS CC Open (tidligere Beat the Elite, red.) kunne nå ud til studerende, der kunne levere en bredere vifte af svar og input.

Den anden nyskabelse gik ud over de 12 deltagende CBS CC team (se listen i info-boksen herunder, red.). De blev udsat for en lille mandags-case, hvor de skulle konkurrere om, hvilke grupper de kom med i ved semifinalen.

Formålet var at sikre en kvalitetsmæssig lige fordeling i alle semifinale-grupper, så der blev større sandsynlighed for, at det var de 3 stærkeste hold, der kommer i finalen fredag.

CBS Case Competition 2016’s store finale er – for lige at være helt sikker på, at alle ved det – klokken 14 i det store auditorium på Solbjerg Plads (SP s01).

Info 

Deltagerne ved CBS CC 2016

CBS (Danmark)

Ritsumeikan Asian Pacific University (Japan)

University of South Carolina (USA)

National University of Singapore (Singapore)

University of New South Wales (Australien)

University of Belgrade (Serbien)

Georgetown University (USA)

Haas School of Business, University of California Berkeley (USA)

Hong Kong University of Science and Technology (Kina)

Erasmus University Rotterdam (Netherlands)

Thammasat University (Thailand)

McGill University (Canada)