Til kamp om gloserne

Skrevet af Barry McKenna, undervisningsassistent - 25. november 2015 - 16:070 kommentarer
Foto fra en tidligere talekonkurrence.

Kom og lyt, se og oplev årets talekonkurrence den 4. december kl. 17-20 i Dalgas Have.

Den ældgamle disciplin retorik bliver nogle gange opfattet som en tør akademisk øvelse. Men her på CBS er vi i færd med at lære vores ambitiøse studerende at forstå, hvor magtfulde ord kan være.

At kunne beherske talekunsten er meget vigtigt for dig både som privatperson, ansat i en virksomhed og borger i et demokratisk land. Talekunsten hjælper med at forme og udvikle det samfund vi lever i.

Den oprindelige idé til at afholde CBS årlige talekonkurrence kom fra den anerkendte forfatter og taler Jonas Gabrielsen, som blev inspireret mens han tilbragte tid på Penn State University, hvor undervisning i at holde offentlige taler er en del af en meget gammel tradition.

Han tog konceptet fra den amerikanske talekonkurrence, som uddelte priser til de dygtigste deltagere med hjem til CBS.

I år er vi stolte af at være vært for den niende årlige talekonkurrence.

Seks studerende, en fra hvert hold i Oral Communication på IMK, vil holde deres taler for et publikum, der består af deres medstuderende, interesserede som tilmelder sig, undervisere og et panel af 3 dommere.

Dommerpanelet består af lektor Ida Borch og skuespiller og teaterchef Sue Hansen-Styles.

Under voteringen tilbyder vi pindemadder i foyeren med et udvalg af vin, øl og sodavand. Arrangementet vil kulminere i en prisoverrækkelse, hvor deltagerne vil modtage et diplom og feedback for deres taler, efterfulgt af tildelingen af priserne til 3., 2., og 1. Pladsen.

Gæsterne vil derefter få chancen for at mingle og lykønske alle konkurrenterne

Talekonkurrencen finder sted Auditorium SC033, Dalgas Have 15, 2000 Frederiksberg fra 17.00 – 20.00 fredag den 4. December  2015.

Hvis du gerne vil overvære talekonkurrencen, så vær sød at kontakte undertegnede på bmc.ibc@cbs.dk.