Til tværfagligt hackathon på DTU

Skrevet af Mathias Claessen Davidsen - Foto: Jørn Albertus - 1. oktober 2015 - 11:510 kommentarer
Deltagerne skal præsentere idéer, de har på forhånd, og derefter gå ud i forskellige grupper, der gerne skal laves på tværs af kompetencer.

FSR – danske revisorer inviterer sammen med Erhvervsstyrelsen og DTU Compute til Business Hack 2015. I løbet af halvandet døgn skal deltagerne finde forretningspotentiale i offentligt tilgængelig virksomhedsdata.

FSR – danske revisorer inviterer sammen med Erhvervsstyrelsen og DTU Compute til Business Hack 2015. I løbet af halvandet døgn skal deltagerne finde forretningspotentiale i offentligt tilgængelig virksomhedsdata.

I løbet af de seneste år har det offentlige stillet stadigt større mængder virksomhedsdata til rådighed for alle, der har interesse i det. Data inkluderer al mulig virksomhedsdata, så som CVR-data og årsregnskaber.

I data gemmer der sig nemlig en masse spændende forretningsmuligheder, som FSR, DTU og Erhvervsstyrelsen nu inviterer studerende og professionelle fra forskellige brancher til at finde frem.

Kreative hjerner og dygtige udviklere

Arrangementet finder sted den 23.-24. oktober og har karakter af et såkaldt hackathon – et begreb der er meget anvendt i softwareverden, hvor personer med forskellige kompetencer sætter sig sammen og forsøger at løse en udfordring ved at arbejde på den intensivt i et kort tidsrum.

På grund af opgavens kompleksitet og de mange forskellige muligheder, der kan gemme sig i virksomhedsdataene, er der brug for folk med forstand på blandt andet forretningsudvikling, økonomisk forståelse, softwareudvikling, marketing og kreative hovedet generelt.

Rigtigt mange virksomheder har meget at vinde, hvis nogen kan finde ud af at bruge dataene til at skabe nye værktøjer. Derfor har flere firmaer, blandt andre PWC og Dinero, meldt sig til at være partnere, der kan bistå med cases og hjælp til deltagerne.

Der arbejdes i tværfaglige grupper

Deltagerne skal møde den 23. oktober klokken 10 i DTU Skylab i Lyngby. Her kan de præsentere idéer, de måtte have på forhånd, og derefter gå ud i forskellige grupper, der gerne skal laves på tværs af kompetencer.

Næste eftermiddag skal grupperne så præsentere deres forretningsidéer for en jury af fagpersoner. Juryen udvælger og præmierer så den idé, de mener, er bedst:

Det kan for eksempel være benchmark-værktøjer, kreditvurderingsværktøjer eller bedre customer resource management.

Hvis du synes, det lyder som et spændende arrangement, kan du læse mere på FSRs hjemmeside. Der kan du også tilmelde dig, hvis du synes, halvandet døgn i forretningsudviklingens tegn lyder spændende.