TOEFL-test panik op til exchange-runden (løst!)

Skrevet af Mia Mathilde Hansen - Foto: Pcmrobinson @dreamstime.com - 18. oktober 2012 - 14:355 kommentarer
Exchange-drømmene blev blæst væk af panikstemning, da tilmeldingerne til de nødvendige TOEFL-tests gik i rygtedannelser, misforståelser og dobbelt-bookinger. International Office melder: Dont panic! Problem solved!

Opdateret: Mange af de studerende, der stod for at skulle søge på udveksling til december, opdagede til deres rædsel, at de ikke kunne nå at tage TOEFL-testen før første ansøgningsrunde. Meget af panikken var unødvendig og til dels selvforskyldt, og hvad, der var af faktiske problemer, er nu løst.

Don’t panic! Du kan sagtens nå at tage din TOEFL-test!
Hundredevis af 3. semester studerende har siden primo oktober været travlt optagede af at booke deres TOEFL-sprogtests (Test Of English as a Foreign Language). Den er nemlig en betingelse for at få plads på business schools og universiteter verden over, når de tager på udveksling fra CBS på deres 5. semester.

Mange af de studerende har også været ved at gå i panik. Indledningsvist så der ikke ud til at være pladser nok til alle, det var umuligt at få klare svar om regler og datoer fra nogen på CBS, og det affødte kaos var præget af rygter og skrækhistorier.

Før vi går videre – træk vejret: Alle problemerne er løst! Der er plads til, at alle kan nå at tage deres TOEFL-test, så de har resultaterne i tide! Nogle skal måske til Malmø for at tage den, men ikke engang det er sikkert. Er vi cool nu?

Så kan I måske rumme forklaringen.

CBS’ udlicitering af TOEFL-tests gav mangel på information
Før i tiden – indtil januar 2012 – kunne man som kommende udvekslingsstuderende tage TOEFL-testen (en begrænset af slagsen på papir, der ikke blev godtaget af alle udvekslingsdestinationer) gennem CBS’ Language Center for 750 kroner.

Men Language Center er blevet lukket, og TOEFL-test er blevet outsourcet. Det skete som følge af den nye Campus Lov, der pålægger universiteterne at fokusere på deres kerneydelser, uddannelse og forskning. TOEFL-testen varetages nu af Educational Testing Service (ETS), en internetbaseret amerikansk non-profit organisation, hvis lokale formidlere og arrangører i Danmark befinder sig i Sverige.

Selve testen koster det dobbelte af, hvad CBS’ begrænsede TOEFL-test kostede at tage, men det skyldes i vid udstrækning af, at der er tale om den fuldt udbyggede TOEFL-test, der er anerkendt af alle uddannelsesinstitutioner over hele verden.

Studerende dobbelt-bookede løs – og skabte panik
I år var altså første år, CBS ikke selv stod for at udbyde testen – og derfor ikke kunne sikre fuld information til alle CBS-studerende om alle forhold vedrørende testen til alle berørte studerende. Og jo, der har været indkøringsvanskeligheder og problemer – især med manglende information og misforståelser omkring den information, man kunne få.

Misforståelserne førte til, at bestillingerne på et tidspunkt gik helt i skuddermudder. Man kunne som studerende vælge mellem et givent antal mulige TOEFL test-datoer, fastsat af ETS og offentliggjort på deres globale website – endda nogle specifikt reserveret til CBS-studerende. Disse dage blev lynhurtigt fuldt booket – på papiret – til udbyderens store overraskelse og mange studerendes store frustration og bekymring.

Problemet lå i, at man som studerende kunne booke gennem to forskellige kanaler – man kunne enten booke plads gennem CBS’ website, eller man kunne både booke og betale gennem www.ets.org – til de præcist samme TOEFL-tests, afholdt på Solberg Plads på CBS.

Misforståelser førte til kolossalt oprydningsarbejde
Resultatet var lokale udbrud af kaos og panik. Mange studerende blev ganske forståeligt usikre på, om de kunne få en test-dato tidsnok til at kunne søge deres drømme universitet i første ansøgningsrunde. Angiveligt kom mange studerende til at booke op til flere testdatoer gennem begge udbydere, og selv om der faktisk var (og er) både test-datoer og pladser nok.

En udbredt opfattelse af, at der ville gå hele tre uger, før man ville få TOEFL-resultaterne, har heller ikke hjulpet. I praksis kan man se sine resultater på ETS’ hjemmeside efter ti dage og printe et screen dump ud som fuldt gyldig dokumentation.

De berørte medarbejdere på International Office har revet sig i håret over de mange misforståelser og desperat forsøgt at mane de studerende til ro. De har forsikret – og forsikrer stadig – kommende udvekslingsstuderende om, at de ikke skal bekymre sig, og at alle nok skal få adgang til at få afviklet deres TOEL-tests i tide.

På grund af de mange opstartsvanskeligheder og misforståelser kæmper den svenske test-leverandør og medarbejdere på International Office fortsat for at skaffe tilgængelige lokaler med flere pladser, så man som studerende har 100 procent sikkerhed for at kunne tage testen på CBS inden for de kommende to-tre uger.

Vi gentager: Don’t panic! Instrukser følger:
Til alle jer studerende, der endnu ikke har afviklet testen, som ikke har kunnet få plads, eller som gerne vil forbedre jeres testscore:
Book KUN TOEFL-test direkte igennem ETS (den amerikanske internetudbyder af TOEFL testen, som CBS har en aftale med, og som afholder deres tests her på CBS’ campus).

Der er masser af pladser og datoer ledige til – i godt tid(!) – at søge ud i første runde som helt almindelig udvekslingsrejsende. Ansøgningsfristen i første runde er den 3. december 2012, og fra International Office’s side påpeger man, at studerende allerede 10 dage efter deres test har mulighed for at kunne aflæse deres digitale score.

Det skal også nævnes, at man som ansøger til en udvekslingsplads sagtens kan søge med sin test score ved blot at printe et screen dump ud og vedhæfte dette på sin ansøgning, hvis man kommer i tidsnød og ikke har mulighed (økonomisk eller tidsmæssigt) for at tage testen i Malmø.

For mere information om TOEFL-testen og dens afvikling her i 2012, læs mere på ETS' hjemmeside eller gå på e-campus, hvor den seneste udvikling vil blive opdateret.

(I en tidligere version af denne artikel anviste vi, at studerende, der havde booket plads i Malmø, kunne afbestille denne og booke plads i København i stedet. Det viser sig, at afbestillingen koster 60$, hvilket er dyrere end turen. vi har nu fjernet denne anbefaling. Red..)

Kommentarer

Det kan slet ikke betale sig økonomisk at flytte sin test fra Malmø til CBS, når ETS oplyser at man skal betale 60 dollars for at rykke den - og togbilletten er en del billigere end det. Så det forstår jeg slet ikke at i opfordrer til.

Hvad synes du?

Godt set. Tak. Artiklen er nu opdateret og rykket op igen.
Bjørn Hyldkrog

Hvad synes du?

That's not right, there is no available dates at CBS until 20th of November and then it's too late. People will have to to Malmo now. And that will be full soon as well. So, it is kind of time to panic.

Hvad synes du?

29th*

Hvad synes du?

Dear Amanda,
Please note that this article was published on 18 October 2012. Feel free to contact us at red.observer@cbs.dk if you'd like to share your experience from this year, as we are about write a new article concerning TOEFL.

Hvad synes du?