Transparency International er flyttet ind på CBS

Skrevet af Marie Koustrup Frandsen - Foto: Jørn Albertus - 26. maj 2015 - 12:470 kommentarer
TI’s formand Knut Gotfredsen og projektassistent Katrine Lund-Hansen ser frem til at møde CBS' studerende og forskere.

I foråret flyttede den danske afdeling af Transparency International (TI) ind på CBS hos Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse (IKL). De håber på at fortsætte det gode samarbejde med både studerende og forskere.

TI Danmark blev oprettet i 1995 og arbejder for at forebygge korruption i Danmark og arrangerer jævnligt forskellige offentlige arrangementer samt deltager aktivt i den offentlige debat.

- Vi er meget glade for at have fået muligheden for at flytte ind hos CBS, som vi tidligere har haft gode samarbejder med, bl.a. i arbejdet med TRAC-undersøgelsen (Transparency in Corporate Reporting) sidste år, som vi udarbejdede sammen med en gruppe studerende med stor succes og positiv respons fra erhvervslivet, fortæller TI’s formand Knut Gotfredsen.

Bag TRAC-undersøgelsen stod blandt andet Institut for Regnskab og Revision ved CBS.

Vil gerne give input til de studerende

- Vi er stadig en meget lille NGO, og har derfor ikke ressourcer til at fungere som rådgivere, men alle studerende har selvfølgelig adgang til vores bibliotek og publikationer, og må meget gerne henvende sig med spørgsmål og komme forbi kontoret”, fortæller projektassistent Katrine Lund-Hansen, der normalt er at finde i PH 18A, 0.113, når kontoret er åbent på tirsdage og torsdage.

Ligeledes tilbyder Knut Gotfredsen at give faglige input til specialer for de studerende, der skriver om korruptionsrelaterede emner.

Fortsætter godt samarbejde med forskere

- Vi ved, at der sidder en stor gruppe forskere på CBS, som arbejder med anti-korruption, og det var netop en af hovedårsagerne til at vi nu har flyttet kontoret til CBS. Vi vil meget gerne samarbejde, bidrage til og lære af forskningen, siger Knut Gotfredsen

Fra IKL’s side er man også meget glad for de nye beboere.

- Vi er rigtig glade for, at Transparency International Danmark er kommet her til CBS. Flere kolleger har allerede et tæt samarbejde med organisationen, og jeg er sikker på, at sekretariatets fysiske tilstedeværelse gør, at vi får øjnene op for nye muligheder og områder indenfor forskning og undervisning, hvor vi kan supplere hinandens arbejde”, fortæller professor Hans Krause Hansen

For to år siden afholdt TI I Danmark en anti-korruptionskonference i samarbejde med Institut for Interkulturel Kommunikation og Ledelse, og det er en begivenhed, som man har planer om at gentage i efteråret.

- Vi har ligeledes forhåbninger om, at afholde et gå-hjem-møde i nærmeste fremtid, hvor medarbejdere og studerende vil have mulighed for at møde os, afslutter Knut Gotfredsen, der er statsautoriseret revisor uddannet på Handelshøjskolen CBS.

Info 

Kontakt Transparency International Danmark

Henvendelse pr. mail til klund@transparency.dk.

Telefontid tirsdag og torsdag kl. 10-14 på telefon 6021 3398.