Udenlandske studerende skal matches med virksomheder

Skrevet af Torkil Bang - Foto: Rie Neuchs - 10. december 2008 - 16:390 kommentarer
Mange topkvalficerede udenlandske studerende må forlade Danmark efter studiet, som Gus Murray på billedet.

Lederen af CBS’ internationale afdeling, Robin Jensen, ønsker at etablere en egentlig matchmaking database mellem udenlandske studerende og danske virksomheder. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

Manglende kontakt mellem erhvervsliv og udenlandske studerende

Danske virksomheder har i årevis overset de mange udenlandske studerende – og omvendt har de studerende ikke vidst, hvordan de skulle finde job i Danmark . Derfor har Robin Jensen måttet se mange højt kvalificerede udenlandske studerende forlade Danmark.

Den manglende kontakt mellem erhverslivet og de udenlandske studerende er åraag til, at Forum for Business Education (FBE) den 2. december lancerede en matchmaking-guide, som virksomheder og studerende kan bruge til at finde hinanden – i form af studiejob, praktikforløb eller fast job efter endt studietid

Matchmaking vil gøre CBS endnu mere attraktivt

Robin Jensen håber at kunne udvide med en egentlig matchmaking-database inden for et år. De danske virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft, og de udenlandske studerende kommer med masser af ambitioner og er uddannet fra nogle af verdens bedste uddannelsesinstitutioner. Derfor er det en win-win situation, hvis det lykkes at matche de to parter.

- Derudover vil det gøre CBS endnu mere attraktiv som uddannelsesinstitution, hvis der åbnes for kontakt til dansk erhvervsliv, siger Robin Jensen til Jyllands-Posten.

Læs mere i den originale artikel på epn.dk.

Du kan læse mere om matchmaking guiden i artiklen "Erhvervslivets glokale dating-guide" CBS OBSERVER nr. 2 side 16.