Udenrigsministeren gæster CBS

Skrevet af Michella Nissen Lescher, Tænketanken Europa - 24. september 2014 - 16:560 kommentarer
Kom i dialog med Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard ved arrangementet i Ovnhallen den 9. oktober kl. 11.

Forholdet til Rusland er under pres på grund af konflikten i Ukraine. Væksten halter, arbejdsløsheden er høj og der er risiko for flere års økonomisk stagnation. Den Europæiske Union står overfor store udfordringer i de kommende år. Det kan du komme i dialog med udenrigsminister om på CBS den 9. oktober.

Men hvilke løsninger bør EU satse på i en svær tid? Du har mulighed for at få indflydelse og komme med input til regeringens udenrigspolitik, når Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard, gæster CBS torsdag den 9. oktober 2014 i Ovnhallen, Porcelænshaven 20 kl. 11.00-13.30.

Dialog-eventet der er arrangeret af Tænketanken EUROPA og Udenrigsministeriet i samarbejde med CBS, vil samle de studerende fra CBS og andre universiteter for at få deres bud på, hvordan vi bedst løser de store udfordringer, som EU står overfor i forhold til vækst og beskæftigelse, energi og klima samt sikkerhed og Rusland.

Mødet holdes kun to uger før EU´s topmøde i Bruxelles, hvor EU-landene blandt andet skal diskutere nye løsninger på den økonomiske krise og nye initiativer i energi- og klimapolitikken. Martin Lidegaard vil fortælle om slutspurten i de spændende forhandlinger, men han kommer også for at lytte.

Kom i direkte dialog med udenrigsministeren

Ved dialog-eventet vil de studerende arbejde sammen i tværfaglige grupper for at udvikle nye løsninger og reformforslag på de største EU-udfordringer, og de bedste og skarpeste grupper får mulighed for at teste deres ideer i direkte dialog med udenrigsministeren.

Ideer og forslag vil blive brugt som input til udenrigsministeren og regeringen før EU´s kommende topmøder i oktober og december.

Det er unikt, at udenrigsministeren så kort før et EU-topmøde går i åben dialog med studerende for at få deres input og løsningsforslag.

Flere skal deltage i debatten også dygtige studerende

Direktør for Tænketanken EUROPA, Bjarke Møller siger:

- Det er vigtigt at engagere flere i debatten om EU´s fremtid, og det er godt, at udenrigsministeren har sagt ja til at deltage i dette dialogevent.

- Der er masser af dygtige studerende, som Martin Lidegaard og resten af regeringen kan få noget ud af at lytte til. Vi har brug for at få alle de innovative og skarpe løsningsforslag på bordet før topmødet.

Personligt møde med udenrigsministeren

Efter dialogeventet vil Tænketanken EUROPA udpege det bedste løsningsforslag fra de studerende, og gruppen bag forslaget vil få mulighed for at præsentere det ved et personligt møde med udenrigsministeren på hans kontor på Asiatisk Plads.

Så sidder du og brænder inde med en idé til, hvordan vi kan løse en af udfordringerne? Og kunne du tænke dig at være en af de studerende, der får lov at præsentere et løsningsforslag for Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard? Så skynd dig at sende din tilmelding til dette dialogevent – og sig til dine medstuderende, at de skal gøre det samme!

Tilmelding skal ske via dette link: http://goo.gl/YSSLeZ inden mandag den 6. oktober 2014 kl. 12. Ved tilmelding skal du angive dit navn, studie og e-mail adresse samt den udfordring, du ønsker at beskæftige dig med ved eventet.

Relaterede artikler