Udkantscampus bliver hørt: Ledelsen støtter ECO.

Skrevet af Mia Mathilde Hansen - Foto: Anders Meldgård Kjemtrup - 7. maj 2013 - 10:096 kommentarer
Snart kan ECO. få frisket væggene op med ny maling.

Campusdirektør René Steffensen mener, at der skal mere end blot rindende fadølshaner og lange åbningstider til at skabe et godt studiemiljø. Alligevel bakker han op om, at ECO. får muligheden for at vise sit værd.

Campus' rammer skaber grobund for et godt studieliv
Diskussionen om, hvorvidt CBS’s studiemiljø i almindelighed og studiemiljøet i Dalgas Have i særdeleshed har behov for akut hjertermassage er i øjeblikket på alles læber. Flere og flere grupperinger deltager i debatten, og ledelsen er også ved at få øjnene op for, at der er behov for forbedringer.

I betragtning af, at der forventes at starte 7.000 nye studerende det kommende semester, kan man undre sig over, hvor alle de studerende skal være og samtidig frygte, at det bliver endnu mere upersonligt at være CBS-studerende.

Et socialt og aktivt studieliv skaber samhørighed og glæde, men hvad hvis disse behov ikke bliver mødt? Og behøver de praktiske aspekter og initiativer at udelukke nye sociale tiltag?

- Jeg mener personligt, at alt skal betragtes ligeværdigt, når man taler om et sundt studiemiljø. Men jeg mener ikke, at de studerende og foreningslivet på CBS skal undervurdere det arbejde, der ligger i at skabe nye lokaler i Dalgas Have. Solide rammer er også essentielt for et godt studiemiljø, siger Campusdirektør René Steffensen.

Dalgas Have ikke glemt – NU er det jeres tur!
Ifølge René Steffensen, er projekterne i Dalgas Have ikke gået i glemmebogen – tværtimod. Der er på nuværende adskillige praktiske tiltag på vej: nye cykelstativer uden for hovedindgangen, bedre og større forelæsningsfaciliteter, og inden for den nærmeste tid står Dalgas Haves kantine for tur i renoveringsrunden (se René Steffensens indlæg på CBS OBSERVER, under artiklen.)

Alle disse initiativer i Dalgas Have er ifølge Campusdirektøren mere, end man har prioriteret i de andre CBS-bygninger i denne omgang.

- Rom blev ikke bygget på én dag, og selvom jeg ved, at studerende som regel forbinder studieliv med rindende fadølshaner, må de også forstå, at mit job er at bruge pengene fornuftigt. Lige nu er der simpelthen ikke nok studerende til at udvide de daglige åbningstiderne i Dalgas Have, men jeg har bemærket den stigende aktivitet og udvikling og skal ikke kunne afvise, at det kommer, siger René Steffensen.

Hvad I ønsker, skal I få
Til trods for, at René Steffensen hårdnakket argumenterer for økonomisk ansvarlighed og prioriteringslister for Dalgas Have, er han lydhør for de frustrationer, som foreninger som ECO. sidder med.

Han opfordrer ECO.’s daglige ledere og CBSstudents til at opstille en struktureret og realistisk liste over ønsker og behov for på denne måde at lægge op til en god dialog med ledelsen, om hvad der kan indfries snarest muligt og hvilke ideer, der skal implementeres de kommende år.

- Jeg ser ingen problemer i, at ECO. for eksempel kan få malet sine vægge, og jeg støtter gerne aktivt op om, at de kan holde nogle arrangementer, hvor ECO. har mulighed for at holde længere åbent.

En smule malurt i bægeret
Selvom de gode initiativer og tiltag fra CBS-studerende gør Campusdirektøren glad, er han bekymret for, at de gode intentioner er kortvarige.

Det er set før, at foreninger, der er drevet af frivillige, har perioder med høj aktivitet og andre perioder, hvor der ikke sker særligt meget. Der er jævnlig udskiftning i et studiemiljø som CBS, og René Steffensen snakker af erfaring, når han påtaler problematikken.

Det er i hans optik ikke manglende kommunikation mellem ledelse og organisationerne på campus, som er problemet, men nærmere de specielle forhold, som organisationslivet på CBS af gode grunde er underlagt, hvilket kræver aktive og dedikerede studerende på samtlige årgange.

Kommentarer

Kære Rene Steffensen

At du bruger svingende organisationskvalitet for manglende finansiering i studiemiljøet er at skyde helt ved siden af målet. Siden ECO. bar blev oprettet har der ikke været andet end virkelystne og aktive studerende som har lagt kæmpe indsatser for at få det projekt til at køre (jeg bemærker i mit stille sind at det er før både min tid på CBS, og din tid som Campusdirektør). Det arbejder fortsætter ufortrødent, ligesom det generelle organisationsarbejde er kraftigt stigende både i antal organisationer, og i antal aktiviteter. Naturligvis kan enkelte organisationer have svingende perioder, men den generelle udvikling taler sig tydelige sprog!

Jeg er enig med dig i at problemet ikke handler om manglende kommunikation, nok snarere at i ikke forstår problemets omfang og lytter efter. Og nej, det handler ikke kun om fadølshaner, det handler om at i starter med at anerkende at studenteraktiviter på CBS kun kommer til at vokse, hvorfor det bør have jeres største prioritet at hjælpe dem - på alle måder. I forlængelse heraf må jeg bare sige at cykelstativer og ny maling på væggene virker ufatteligt uambitiøst...

Anders Kjemtrup
Akademisk Råd og Næstformand i CBS Students Bestyrelse

Hvad synes du?

Kære René Steffensen

"Rom blev ikke bygget på én dag, og selvom jeg ved, at studerende som regel forbinder studieliv med rindende fadølshaner, må de også forstå, at mit job er at bruge pengene fornuftigt."

Som en studerende, der er aktiv i studenterpolitik, CBS Students og intro-vejleder, finder jeg din tone en smule nedværdigende. Hver eneste dag møder jeg aktive studerende, som brænder for deres studier, samt diverse frivillige organisationer, som har absolut intet med rindende fadølshaner at gøre. At du samtidigt beskriver de gode intentioner muligvis er kortvarige, grundet svingende aktivitet blandt frivillige studerende, ser jeg absolut ikke som nogen undskyldning for ikke at forbedre studiemiljøet. Jeg oplever en utrolig aktivitet og lyst til at engagere sig blandt stort set alle mine medstuderende. Perioder med lav aktivitet i foreninger drevet af frivillige på CBS er derfor ikke fordi lysten og viljen ikke er der, men måske netop fordi studiemiljøet ikke er til det!

Du mener alt skal betragtes ligeværdigt, når man taler et sundt studiemiljø. Lige nu, som studerende på CBS, virker det desværre som om intet angående studiemiljø bliver prioriteret særligt højt, og jeg må give Anders Kjemtrup helt ret i, at maling og cykelstativer langt fra er nok.

Jeg vover at påstå vi har aktive og dedikerede studerende på samtlige årgange på CBS. Giv os nu rammerne til at være det!

Sidsel Green
Studienævnsrepræsentant, IBP

Hvad synes du?

Al den snak om at Dalgas Have skulle mangle den rette studie-atmosfære er blevet et interessant emne. Jeg har nu set tomme studierum på Dalgas, og ved at nogle studerende har klaget over netop manglen af grupperum. Jeg er blevet fortalt, at CBS studerende vil helst ikke opholde sig på Dalgas med mindre, det er højst nødvendigt. Måske skulle Dalgas 'oppes' på anden vis.

At vores campusdirektør går rundt i troen om, at studerende hovedsageligt forbinder et sundt studiemiljø med 'rindende fadølshaner', gør mig da lidt ked af det. Det er hyggeligt at kunne drikke en øl med venner efter en lang dag med forelæsninger, men jeg mener ikke, at løsningen i Dalgas upopularitet hos studerende ligger i bare ECO. Vi er studerende, og ser først og fremmest, at der tilbydes gode områder at læse på. Jeg tænkte, at en mindre make-over af Dalgas er tiltrængt, når der nu tales om forbedring af studiemiljø.

Den 70’er-lignende lyseblå og lyserøde farve kunne males over med noget business studerende i dag finder tiltalende (måske bordeaux rød og navy blå). Da størstedelen af bygningen stadig er i hvid, og der kommer naturligt lys fra loft-vinduerne, forbliver helhedsindtrykket lyst og åbent. Væggene kunne prydes med ‘classy quotes’ , der kendetegner CBS eller fra berømte økonomer. Da man på nuværende tidspunkt ikke føler, at man er trådt ind i en hyggelig universitets-bygning, når man kommer ind på Dalgas. De ‘cushions’ på sidde-områderne på gangen, trænger også til at blive skiftet ud, gerne i en anden farve. Essensen I Dalgas upopularitet er formentlig, at den ikke har det image, som studerende på CBS forbinder dem selv med.
Det er en meget specific make-over, men jeg tænker, at en lignende løsning skulle være overkommelig økonomisk.

Ny maling af ECO er temmelig useriøst. Det lyder lidt som om, at nogle bare har valgt at sige ‘ja’ til en lille ting og så forventer, at de studerende nu skal være glade og tilfredse. Jeg er nu glad for at høre, at der kommer nye cykelstativer ved hovedindgangen af Dalgas. Det er virkelig tiltrængt.

Hvad synes du?

Kære Anders, Sidsel og Bettina. Jeg er faktisk enig i mange af jeres kommentarer. Jeg synes ikke rigtig artiklen tydeligt afspejler de faktiske holdninger jeg har til studenterfaciliteter og campusudviklong og at jeg nu fremstår som delvis idiot håber jeg selvfølgelig snart går over. Ift. DH står jeg på mål for at vi har gjort meget, at vi har mere på vej og at vi kan gøre mere. Men også at CBS studentervækst gør, at fokus lige nu især må være på vedligehold (flere folk slider mere) og at skaffe/etablere flere lokaler (vi mangler alt, men UV-lokaler må have førsteprioritet). Og endelig støtter jeg at ECO-bar eksisterer, men aktiviteterne skal drives af engagerede studerende. Hilsen René

Hvad synes du?

Kære Anders, Sidsel og Bettina. Jeg er faktisk enig i mange af jeres kommentarer. Jeg synes ikke rigtig artiklen tydeligt afspejler de faktiske holdninger jeg har til studenterfaciliteter og campusudviklong og at jeg nu fremstår som delvis idiot håber jeg selvfølgelig snart går over. Ift. DH står jeg på mål for at vi har gjort meget, at vi har mere på vej og at vi kan gøre mere. Men også at CBS studentervækst gør, at fokus lige nu især må være på vedligehold (flere folk slider mere) og at skaffe/etablere flere lokaler (vi mangler alt, men UV-lokaler må have førsteprioritet). Og endelig støtter jeg at ECO-bar eksisterer, men aktiviteterne skal drives af engagerede studerende. Hilsen René

Hvad synes du?

Bettina jeg er helt enig. Lokalerne på Dalgas er slet ikke 'CBS-agtige', og at folk står i kø for at overtage hinandens læsepladser på SP mens der er ledige i spandevis på DH, taler vidst sit tydelige sprog.

Det er meget ærgeligt at små ting som hæslig vægmaling mm., skal give DH et folkeskoleagtig image.

Hvad synes du?