Udvekslede exchange-foto med iPad

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Kasper Dam Schulz - 28. januar 2013 - 10:350 kommentarer
Vinderen af fotokonkurrencen Douglas Bo Leonhard von Euler-Chelpin. Tryk på den røde pil for at se hans vinderbillede og en masse andre billeder fra konkurrencen.

CBS’ International Office udskrev en foto- og videokonkurrence blandt CBS’ udvekslingsstuderende i udlandet her i efteråret. De to vinderne blandt henholdsvis 62 indsendte fotos og 14 videoer er nu fundet. Vi bringer her et diasshow med de 10 bedste fotografier.

CBS’ International Office’s fotokonkurrence
Det internationale Kontor (International Office) på CBS har netop afgjort en foto- og videokonkurrence for CBS studerende, som var på udveksling I efteråret 2012.

Konkurrencen var enkel – hver studerende blev bedt om at indsende deres favoritbillede og/eller video fra deres udvekslingsophold. Vinderne af henholdsvis video- og fotokonkurrencen vandt hver en iPad (32 GB).

Vinderfoto afrundet med død bil og 2½ times gåtur
I fotokonkurrencen blev det Douglas Bo Leonhard von Euler-Chelpin, der studerer BSc. in International Business and Politics (IBP), og som var på udveksling til FGV-EAESP i Sao Paulo, Brasilien.

Historien bag vinderbilledet er, at Douglas efter endte eksamener mødtes med en anden CBS-studerende, der også lige havde afsluttet sit udvekslingsophold i Argentina og dennes fætter. De ville tage på en 3 ugers ’road trip’ gennem Argentina og Chile.

Billedet er taget i El Condor (Argentina) – 239 km fra nærmeste by – efter 15 dages rejse. Efter billedet blev taget, ville bilen ikke starte, og de 3 endte med at gå i ca. 2,5 time til den nærmeste gård for at få hjælp.

Det visuelle og eksotiske fremmer det faglige
- Vi er yderst taknemmelige for de studerendes bidrag, og vi bruger videoerne og billederne aktivt i vores markedsføringsmateriale overfor potentielle og kommende udvekslingsstuderende, fortæller Kasper Dam Schultz, International Office-fuldmægtig og tovholder i konkurrencen, og fortsætter:

- Vi har masser af informationsmateriale til de studerende, som ønsker at tage på udveksling, og mens vores stærke partneruniversiteter i sig selv er attraktive, så er det oftest det visuelle og eksotiske, der i første omgang kan fange og drage de studerende, som ikke lige går og tænker på et udvekslingsophold.

Selv om et udvekslingsophold gennem CBS er at betragte som et akademisk ophold, hvor det faglige og sproglige er i højsæde, bliver det også anset for vigtigt, at de studerende giver sig tid til at opleve den lokale kultur og det land, som de opholder sig i.

- Der er ingen tvivl om, at det sociale og kulturelle også er et værdifuldt element i kombination med den læring, der foregår i undervisningslokalet, påpeger Kasper Dam Schultz.

Udstillingskonkurrence ved International Office
De 62 indsendte fotos er blevet printet ud og hængt op. De kan ses på Det internationale Kontor i Dalgas Have (2. sal, vest).

CBS’ International Office har tænkt sig at gøre foto- og videokonkurrencen til en årligt tilbagevendende begivenhed. Se også den vindende video fra konkurrencen.