Uniavisen: 10 af fremdriftsreformens tilbageskridt

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: © Dekanaryas | Dreamstime.com - 22. maj 2015 - 11:370 kommentarer
Fremdriftsreformen ses af nogen inde i ministeriet som et fremskridt. I universitetsmedierne gøres den op i det modsatte.

ANBEFALET LÆSNING: Universitetsavisen på Københavns Universitet har, ligesom CBS OBSERVER, skrevet mange artikler om Studiefremdriftsreformens uhensigtsmæssigheder. De har, som markering af at reformen nu har eksisteret i et år, samlet et tema.

Studiefremdriftsreformen har nu været en realitet i ét år. Her gennem det første år har den kun været gældende for nye bachelorstuderende, men fra studiestart til september kommer den til at gælde alle studerende.

Baggrunden for reformen var en politisk utilfredshed med, at danske universitetsstuderende var for langsomme til at gennemføre deres uddannelser. Hensigten med reformen var at bringe studietiden ned med gennemsnit 4,3 måneder, varierende fra universitet til universitet.

Udmøntningen af reformen har skabt et hav af problemer for både de studerende og universiteterne, og CBS OBSERVER’s ’søsteravis’, Universitetsavisen på Københavns Universitet, har ligesom vores redaktion skrevet så mange artikler om reformen, at emnet er samlet i et tema.

Anbefalet læsning om ét-års fødselaren

På Universitetsavisens Webmedie, Uniavisen, hedder temaet blot ’Fremdriftsreformen’, hvor vi her på CBS OBSERVER har slået emnet i hartkorn med ’dimensioneringen’ under temaet ’Fremdrift og andre tilbageskridt’.

Vi anbefaler vores læsere at sætte sig ind i begge mediers dækning. Og som særligt anbefalet læsning vil vi henvise til opsamlingsartiklen ’Et skridt frem og 10 tilbage’, der blev bragt i går.

De 10 tilbageskridt er:

Tilbageskridt #1: Tvangsmeritten skaber absurde studieforløb

Tilbageskridt #2: Studerende tvunget til at vælge fag i blinde

Tilbageskridt #3: Valgfriheden er på retur

Tilbageskridt #4: Eksplosion i reeksamener

Tilbageskridt #5: Studerende vil ikke være instruktorer

Tilbageskridt #6: Iværksættere dropper iværksætteri

Tilbageskridt #7: Praktikpanik!

Tilbageskridt #8: Mindre tid til erhvervsrelevante studiejob

Tilbageskridt #9: It-systemet kan ikke følge med

Tilbageskridt #10: Administrationen er under pres