Vær (bære)dygtig – kom til grøn uge på CBS

Skrevet af Jonas Rytter - Foto: © Mopic | Dreamstime.com - 9. marts 2016 - 10:260 kommentarer
Så sætter CBS Green Week igen sit grønne fodaftryk på universitetet - nærmere betegnet på Solbjerg Plads fra tirsdag den 15. til torsdag den 17. marts.

Oikos Copenhagen inviterer fra 15.-17. marts til Green Week på CBS. Såvel store og små virksomheder som politikere kommer og fortæller om ’sustainable living and working’.

Hvordan kan virksomheder inddrage bæredygtighed i deres forretningsmodel? Hvordan kan du inddrage det i dit privatliv? I dit arbejdsliv?

Alt det og meget mere kan du få svar på, når oikos Copenhagen slår dørene op for ’CBS Green Week 2016’. Den grønne uge starter på tirsdag den 15. og løber frem til og med torsdag den 17. marts.

Den internationale studenterorganisation oikos har siden 1987 arbejdet for mere bæredygtighed i økonomi og ledelse. Underafdelingen i København, oikos Copenhagen, er blot en af omtrent 40 afdelinger på verdensplan.

3 dages foredrag, workshops og modeshow

Den grønne uge lægger hårdt ud med et startskuds-panelforedrag, hvor CBS’ universitetsdirektør Peter Jonasson, Planning Manager ved Unilever Anders Thilquist og politiker Ida Auken (B) er på talerstolene. Emnet er cirkulære økonomier, og det starter klokken 9.

Resten af dagen står i modens tegn. Først er der foredrag om bæredygtig mode i SPs07, med repræsentanter fra H&M og Vero Moda.

Dernæst bliver forhallen på Solbjerg Plads omdannet til en runway, når forskellige bæredygtige modeselskaber, så som københavnske Nixonbui, holder modeshow.

Onsdag den 16. marts er der ’sustainable business fair’ i Solbjerg Plads’ forhal, hvor virksomheder som Siemens og Velux kan træffes til en snak om deres bæredygtige tiltag.

Desuden byder dagen på foredrag om bæredygtig mobilitet ved DriveMore’s Thomas Troels-Smith og workshop i ’social entrepreneurship’ med cykeludlejningsvirksomheden Donkey Republic’s stifter, Erdem Ovacik.

Dagen slutter med et foredrag om bæredygtig finansøkonomi med repræsentanter fra Nordea og investeringsfirmaet Voluntas.

Sidstedagen byder igen på foredrag, og endnu en workshop. Første foredrag er om affaldshåndtering og bæredygtige bygninger – det er repræsentanter for Amager Ressourcecenter og Velux, der kommer og tegner og fortæller.

Efter det skal de cirkulære økonomier endnu en gang under lup, når ’sustainable lead’ i Accenture Denmark, Kristoffer Hvidsteen kommer og fortæller. Kristoffer er også vært ved den følgende workshop om bæredygtig strategi.

Ugens sidste begivenhed er et foredrag om bæredygtige bygninger og finansieringsprojekter – ved repræsentanter fra Siemens samt Realdania By og Byg.

Kom og vælg fra den bæredygtige buffet

Den grønne uges bæredygtige herligheder bliver som sagt serveret i dagene 15.-17. marts, og Solbjerg Plads danner ramme. Studerende fra andre universiteter er dog også mere end velkomne.

Er man interesseret i at høre foredragene, skal man tilmelde sig på forhånd på Green Weeks hjemmeside. Vil man deltage i en af eller begge workshops, skal man søge om en plads.

Du kan holde dig opdateret om CBS Green Week 2016 og se det komplette program på Facebook.

Læs mere om oikos Copenhagen her.