Velkommen til cbsobserver.dk

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: Morten Andersen - fotomani.dk - 2. september 2008 - 12:151 kommentar
Kræmmerhuset er historie. Det nye navn er CBS OBSERVER. Nyt navn, samme avis? Måske lige i starten, men ikke særligt længe.

Nyt navn. Ny webavis. Det seneste nummer af Kræmmerhuset før sommerferien var det sidste nummer af Kræmmerhuset. Det er ikke kun navnet, der er ændret. Med webavisen vil redaktionen endelig kunne formidle nyheder, og det vil hen ad vejen komme til at påvirke papirudgaven af CBS OBSERVER meget.

Septembernummeret er altid årets store velkomstavis. Studiestarten er avisens faste tema. Rektor og studenterorganisationerne byder de nye studerende velkommen til CBS. Redaktionen byder alle de nye læsere velkommen til CBS’ avis. I år kan vi byde alle læsere velkommen som nye læsere.

Hen over vinter, forår og sommer har redaktionen og et hold tilknyttede webkompetencer udviklet en webavis. I dag, samme dag som CBS OBSERVER 1, 2008 kommer på gaden til de 20.000 abonnenter går cbsobserver.dk online.

Aktualitet…

Det er en nyhed.

Nyheder var ellers ikke noget, som Kræmmerhuset var særskilt leveringsdygtig i. Med kun ni udgivelser om året og 20 dage mellem den officielle deadline og avisens udgivelse – som absolut minimum otte dage mellem allersidste tilføjelse og modtagelsen hos læserne – var Kræmmerhuset ikke noget nyhedsmedie.

Det bliver CBS OBSERVER heller ikke. Men det bliver cbsobserver.dk. Webavisen vil kunne dække aktuelle begivenheder, mens de er aktuelle, og holde læserne ajour, når tingene sker. Den vil endda byde på aktuel dialog med og mellem læserne – gennem kommentarfunktioner til artikler og indsendte debatindlæg, og gennem blogs og muligheden for at blive blogger.

…og analyse

Det vil komme til at påvirke indholdet af papirudgaven af CBS OBSERVER meget. Der vil ske en tydelig udvikling gennem det kommende års tid. Nøgleord for, hvad redaktionen forventer, at denne udvikling vil byde på, er mere analytisk og mere perspektiverende journalistik og et langt bredere udsyn.

Det vil ikke ske som med et trylleslag. CBS OBSERVER 1, 2008 er stort set identisk med et hvilket som helst nummer af Kræmmerhuset. Men det vil ændre sig – organisk – i små ryk og undertiden store spring.

Det lokale CBS-fokus vil blive fastholdt, og sjælen vil forblive den samme. Men Kræmmerhusets lokalavis-præg vil med CBS OBSERVER blive erstattet af noget andet og forhåbentligt mere værdifuldt for både læserne og for CBS.

Relaterede artikler 

Kommentarer

... og vi skal nok vinde.

Det kan vist ikke undgå nogens opmærksomhed, at vi stadig rykker lidt rundt på tingene, at den engelsksprogede forside ikke er oppe at stå endnu, og at ingen af de nyeste artikler har illustrationer - endnu.

Endelig er der kommentarfunktionen, hvor kommentarer i øjeblikket skal godkendes af redaktionen - det har også topprioritet at få gjort noget ved, for det er ikke meningen.

Det er ikke den eneste underholdning, Murphy byder os på i øjeblikket, men det andet kan I heldigvis ikke se. Med det sagt. Vi lovede en webavis, og her er den. Vi lovede indhold, og det har den - og der kommer mere. Lige nu må vi mest af alt betragte os selv som nyheden - mens vi arbejder på snarest at kunne skrive Murphy's nekrolog.

Bjørn Hyldkrog

Hvad synes du?