Video: CBS Campus – nu som scene for moderne dans

Skrevet af Bjørn Hyldkrog - Foto: video: Lasse Hultén - 15. april 2013 - 12:040 kommentarer
Fire af de fem CBS Move-dansere i forestillingen 'UNITY I' - fra venstre Stine Franker Holm, Nuno Catharina Pedersen, Miel Pedersen og Maria Flora Andersen.

Fredag den 19. april klokken 19 danser CBS Move deres åbningsforestilling ’UNITY I’ i Dalgas Have. CBS OBSERVER var med under de indledende prøver – se videoen her.

Gruppedynamisk danseinitiativ i Dalgas Have
Med danseinitiativet CBS Move’s abstrakte, site specific performance vil danserne tage campusdirektør Rene Steffensens anbefaling helt bogstaveligt og vise, hvordan campus også kan bruges.

Nogle af CBS’ studerende har måske set CBS Move på Solbjerg Plads, hvor CBSLife var hurtige med videokameraet, da organisationen dansede en smagsprøve for CBS’erne i form af et flashmob. Nu er der mulighed for at opleve dem i en forestilling ud over det sædvanlige – denne gang i Dalgas Have.

- Forestillingen vil starte ved indgangshallen i Dalgas. Herfra inviterer vi publikum med ned i kælderen, hvor forestillingen vil finde sted i forskellige rum og til sidst ende nede i vores studie i spejlsalen, fortæller Stine Franker Holm, der er danser i stykket, medstifter af CBS Move og BA IMK (Interkulturel Markedskommunikation) studerende

Inspireret af tidens ledelsespsykologi
Ifølge bogen ’Ledelse og medarbejdere – samarbejdets psykologi’ af Jacob Alsted og Ditte Haslund har mennesket en trang til at stå ved sig selv som individ, men det har også behov for at indgå i relationer.

Netop den potentielle konflikt mellem gruppe og individ har været inspirationskilden til ’UNITY I’.

- Vi i CBS Move spurgte os selv, om det både er muligt, at være et stærkt individ og samtidig indgå i en stærk gruppe uden at gå på kompromis, tilføjer Miel Pedersen, stykkets koreograf og også medstifter af CBS Move og BA IMK-studerende, og uddyber:

- Altså hvor vidt man tør stå ved sig selv, og hvordan en gruppe kan gøres stærkere af at have afstikkere. Det er, hvad vores forestilling handler om.

Med gæstetræner fra Manhattan, New York
Selv om organisationen primært har været ude med moderne dans, favner de bredere end som så. I øjeblikket arbejder de med jazz og swing på det øvede hold.

I den nærmeste fremtid vil CBS Move også få besøg af Jacqueline Francesca, der til daglig bor på Manhattan i New York, men som i øjeblikket er i Danmark, hvor hun blandt andet skal undervise CBS Moves dansere i Street Jazz.

- Vi har mange ting i ærmet og en masse projekter. Ud over vores forestilling i denne uge, har vi lige om lidt også et projekt med MarketingLab samt en kommende støtteforestilling, fortæller Miel og promoverer:

- Så det vil være en god idé at holde øje med vores side på Facebook.

Er CBS Move noget for dig..?
Om du har danset før eller er helt nybegynder betyder ikke spor. Organisationen har nemlig både hold for den trænede danser samt nybegynderen, der aldrig har taget et trin.

Klik ind på www.facebook.com/CBSMove for at se træningstider og blive opdateret med deres seneste tiltag.

Info