Video fra Diversity Day: med sang og dans skal fordomme fordrives

Skrevet af Jannick Friis ChristensenMia Mathilde Hansen - Foto: Mia Mathilde Hansen - 21. marts 2014 - 16:220 kommentarer
Se video fra Diversitydagens flashmob ved at klikke på billedet.

Nåede du ikke lige forbi Solbjerg Plads fredag den 21. marts, da Diversity Day viste CBS i al dens mangfoldighed, kan du her se, hvordan den brogede skare fejede benene væk under de fremmødte.

Mangfoldighed hyldet på CBS
Det var til tonerne af ”We are family”, ”Happy” og U2’s ”One”, at CBS fredag den 21. marts med Diversity Day fejrede mangfoldighed og satte fokus på inklusion.

Et kort øjeblik var alle som i sangen en stor familie. Studerende som ansatte begyndte at danse sammen, rengøringspersonalet støvede af i takt til musikken, og bibliotekarerne skrålede med på de velkendte omkvæd.

At dømme ud fra det fyldte Velux-auditorium er diversitet et varmt emne, og ud over interesseorganisationer som LGBT Danmark og Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH), stod Microsofts stand - som repræsenterede erhvervslivet - på mål for, at der skal være plads til forskellighed.

Delte ud af fordomme og rappede om diskrimination
Faldt musikgenren ikke lige i ens smag, kunne man i stedet sætte tænderne i lidt kage og over en kop kaffe ’låne’ en fordom fra en af de mange frivillige for på den måde at sætte sig ind i, hvordan det er stikke lidt ud fra normen.

Derudover kunne man af hele to omgange opleve den lidt alternative teatergruppe C:NTACT, hvis amatørskuespillere er trænet i at performere deres personlige fortællinger om at tilhøre minoritetsgrupper.

Nåede du ikke lige at lægge vejen forbi, eller synes du bare, at Diversity Day er lige dig, kan du øverst i denne artikel se eller gense flashmobben, og en af C:NTACT-gruppens performere som blandt andet rappede om diskrimination.