Video: RunOR – stil op til CBS valg 2012

Skrevet af Sebastian Damm - 15. oktober 2012 - 14:430 kommentarer
I videoen kan du se og høre formændene og indvalgte i forskellige styrende organer forklare, hvorfor det er vigtigt, at studerende stiller op til studienævnene ved styrelsesvalget.

Der er åbent for, at man kan stille op til valget på CBS frem til den 24. oktober. CBS Students søger med kampagne at få så mange dygtige kandidater til at stille op til CBS’ bestyrelse, Akademisk Råd og især de mange studienævn som muligt.

CBS Students ude med rekrutteringsriven
Når efterårsferien er slut, og CBS igen summer af liv, vil man på Solbjerg Plads møde CBS Students' 'Recruitment Desk'.

Her vil frivillige gøre, hvad de kan for at få studerende til at stille op til universitetsvalget og svare på spørgsmål om, hvad det egentligt vil sige at stille op.

Dette er imidlertid kun den sidste del af kampagnen RunOR, der gennem oktober har haft til formål at få studerende til at stille op til valg til studienævn, akademisk råd og CBS' bestyrelse.

Studerende i studienævn!
RunOR kampagnen har som primært formål at få studerende til at stille op til studienævnene på CBS' mange uddannelser. HA(psyk.)-studerende Alexandra Ørnfelt, der er koordinator på kampagnen, forklarer, at studienævnene er prioriteret, fordi der på denne front er brug for en masse ildsjæle:

- Det er selvfølgelig vigtigt, at der vælges dygtige og engagerede studerende til Akademisk Råd og CBS’ bestyrelse, men der er tale om så få pladser, at jeg ikke et sekund er i tvivl om, at der bliver dygtige studerende at vælge imellem. RunOR kampagnen har derfor i langt højere grad til formål at sikre, at der er solid studenterindflydelse i alle CBS' studienævn, fortæller Alexandra Ørnfelt.

CBS Students har derfor gennem oktober taget fat i så mange studienævnsmedlemmer som overhovedet muligt – dels for at skabe overblik over, hvor mange der kan og vil genopstille, men også for at engagere de eksisterende studienævnsmedlemmer i forhold til at få studerende til at stille op til valget.

- Vi har fået de nuværende studienævnsmedlemmer til at give præsentationer om studienævnsarbejdet for de forskellige årgange på deres uddannelser, så deres medstuderende får den mest personlige og relevante information om, hvad det egentligt vil sige at stille op, forklarer Alexandra ørnfelt.

RunOR bliver til VoteOR
RunOR er et nyt initiativ fra CBS Students' side, der skal forvarsle selve valgkampagnen, VoteOR. CBS Students ene formand, Philip Hardø, er glad for det fokus, der er blevet lagt på at få kvalificerede studerende i studienævnene:

- Studienævnet for de enkelte uddannelser er et vanvittigt vigtigt organ i forhold til tilrettelæggelsen af uddannelsen og sikringen af kvaliteten. Hvilke eksamener skal man have? Og hvilket pensum? Disse spørgsmål bliver blandt andre afgjort af studienævnene, påpeger Philip Hardø.

Sidste år gjorde CBS Students’ VoteOR-kampagne, at CBS slog alle andre universitetsvalg med flere længder målt på, hvor mange procent af de studerende der rent faktisk stemte ved valget (29 procent). I år er det derfor håbet at RunOR kan supplere VoteOR med dygtige og velinformerede stillere.

Man er som studerende derfor også mere end velkommen til at komme forbi CBS Students' kontor på Solbjerg Plads og høre mere. Ellers kan man jo tage sigen snak med nogle af de studerende i 'Recrutiment Desk' efter efterårsferien.